Tenis

Petra Martić nije uspjela: Vondroušova nakon velike borbe do polufinala

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2019.
Petra Martić nije uspjela: Vondroušova nakon velike borbe do polufinala
Foto: EPA

Petra Martić poražena je u polufinalu Roland Garrosa. Više od dva sata borbe s mladom Čehinjom Marketom Vondroušovom i na kraju tijesan poraz 7:6, 7:5 u meču koji je mogao krenuti i u drugom smjeru...

Iako se vodila žestoka borba, Petra Martić nije uspjela proći u polufinale Roland Garrosa. S Marketom Vondroušovom imala je savršen omjer, četiri puta su se susrele i četiri puta Martić je slavila, ali ovaj put nije uspjela. Vondroušova je trebala više od dva sata za pobjedu i na kraju je slavila 7:6, 7:5.

Petra se žestoko borila, spašavala meč lopte, ali četvrtu nije uspjela i Vondroušova je mogla odahnuti.

Meč je dosta kasnio zbog dugačkog dvoboja između Federera i Wawrinke koji je dodatno produžio kišni prekid. Nešto prije 19:30 tenisačice su započele dvoboj.

U prva četiri gema obje su čvrsto držale svoj servis, a onda je krenuo "show". Martić je prva izgubila svoj servis, ali odgovorila je s tri uzastopna osvojena gema što joj je donijelo 5:3 i servis za set. Nije uspjela, javila se nervoza kada je trebala završiti set.

Još veća prilika pojavila se u 12. gemu. Naime na servis Vondroušove imala je 0:40, tri vezane set lopte i sve tri je prokockala. Set je otišao u tie-break gdje je Čehinja bila uvjerljiva sa 7:1.

Petru kao da je uzdrmalo to što je propustila 0:40 kod 6:5 i računajući tie-break i prva tri gema drugog seta, osvojila je samo tri poena. Viondroušova je odjednom imala 7:6, 3:0 i išla prema pobjedi.

Kod 5:2 u drugom setu i nakon prve meč lopte za Čehinju, Martić se probudila. Zaigrala je bolje, borila se i nije davala besplatne poene. Uspjela se vratiti, ali ne i okrenuti stvari na svoju stranu. Kod 6:5 Vondroušova je iskoristila četvrtu meč loptu u susretu i prošla dalje.

Petra je imala 44 neprisiljene pogreške, odnosno 21 više nego Vondroušova što je donijelo prevagu.

Vondroušova će u polufinalu igrati protiv Johanne Konte.

Roland Garros, četvrtfinale:
Marketa Vondroušova (Češka) - Petra Martić (Hrvatska, 31) 7:6(1), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!