Rukomet

Mamić nakon Kielcea preselio u Leipzig: "Zadovoljstvo je imati igrača ovakvog profila u svojim redovima"

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.06.2019.
Mamić nakon Kielcea preselio u Leipzig: "Zadovoljstvo je imati igrača ovakvog profila u svojim redovima"
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativac Marko Mamić nakon dresa Kielcea nosit će onaj njemačkog Leipziga. Potpisani ugovor s novom će ga sredinom vezati iduće tri godine...

Dvadesetpetogodišnji lijevi vanjski Hrvatske od poljskog se Kielcea oprostio nastupom na završnom turniru Lige prvaka, a po završetku Final Foura na kojem je njegova momčad upisala dva poraza, uputio se na potpis ugovora s Leipzigom.

Uoči posljednjeg kola Bundeslige Mamićev novi klub nalazi se na 13. mjestu, dok je sezonu 2017./2018. završio na osmoj poziciji, a za dovođenje ovakvog pojačanja udružiti se trebalo više manjih i srednje bogatih sponzora, kako stoji na stranici kluba.

Glavni razlog odlaska iz Kielcea nedostatak je igre u napadu, a jedan od glavnih ciljeva i Mamića i njegova novog kluba bit će pokušaj ulaska u krug momčadi koje će nastupiti na europskoj sceni.

"Izabrao sam Leipzig zato što želim igrati u Bundesligi. Riječ je o dobro strukturiranom klubu s velikim ambicijama. Neće biti lako i bit će to zaista veliki izazov, ali sigurno da je jedan od glavnih ciljeva izlazak Leipziga u Europu."

Trener njemačkog kluba André Haber u svojoj je izjavi povodom potpisivanja ugovora potvrdio kako hrvatskog internacionalca planira u velikoj mjeri koristiti u ofenzivnoj fazi igre.

"Marko je igrač reprezentativnog kalibra koji će našem kadru dati zamah u napadu baš kao i u obrani. Zadovoljstvo je imati igrača ovakvog profila u svojim redovima. Smatram da će se vrlo dobro uklopiti u kostur momčadi, a da prilagodba neće biti duga."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!