Tenis

Martić: "Najviše žalim za izgubljenim prvim setom, tu se cijeli tijek meča okrenuo"

Branimir Korać • srijeda, 05.06.2019.
Martić: "Najviše žalim za izgubljenim prvim setom, tu se cijeli tijek meča okrenuo"
Foto: EPA

Petra Martić zaustavljena je u četvrtfinalu Roland Garrosa. U tijesnom meču poražena je od Markete Vondroušove sa 7:6, 7:5, a meč je mogao otići i na drugu stranu...

I drugi meč na Grand Slam turnirima ove godine Petra Martić je izgubila, a mogla ga je okrenuti na svoju stranu. U Australiji je s dva puta po 7:6 poražena od Sloane Stephens, a ovdje je na sličan način izgubila od Markete Vondroušove.

"Jednako je bilo bolno kao i u onom meču u Australiji, ali sada se malo lakše nosim s tim nego prije tri mjeseca. Mislim da sam odigrala jako dobar meč, bila sam blizu kao i u Australiji, ali ona je odigrala nevjerojatno dobro, dala mi je jako malo neprisiljenih pogrešaka. Bilo je jako teško jer protiv igračice koja se tako dobro kreće nije lako zaraditi svaki poen i ovdje sam jednostavno ostala par poena kratka", kaže Martić za HRT.

Prvi set bio je ključan, tu je izgubila kontrolu u završnici i Vondroušova je odvela meč na svoj mlin.

"Najviše žalim za izgubljenim prvim setom. Imala sam tri vezane break-lopte, doduše na njen servis, ali svejedno, to je velika šansa. Ne mislim da sam odigrala nešto pretjerano loše u tom trenutku, ali cijeli tijek meča se tu okrenuo. Nakon tri minute gubila sam set i 3:0, a da nisam uopće znala kako se to dogodilo i zašto i mislim da je taj dio meča zapravo odlučio pobjednika."

Ipak Petra se nije predala i do samog kraja je vjerovala u uspjeh.

"Ona i ja smo imale dosta teških mečeva u prošlosti, tako da sam vjerovala da se mogu vratiti, ali nije lako završiti meč u četvrtfinalu Grand Slama tako da sam računala da će i njoj živci proraditi što se na kraju i dogodilo, ali nije bilo dovoljno."

Forma je odlična i može biti zadovoljna svojim igrama. U ovom trenutku Martić je možda i u najboljem razdoblju svoje karijere.

"Zadnjih deset dana bilo je jako intenzivno, trebat će mi sigurno neko vrijeme da se slegnu sve emocije, da sagledam cijelu situaciju i napokon počnem uživati u svemu što sam napravila. Sigurno planiram igrati tenis još barem četiri-pet godina, tako da mislim da su najbolje godine ispred mene i ne osjećam pritisak s te strane da sam prestara iako ima i mlađih."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!