Tenis

Kutak za kladioničare: Portugalci traže finale Lige nacija, Zidanšek kreće u obranu naslova

Branimir Korać, Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2019.
Kutak za kladioničare: Portugalci traže finale Lige nacija, Zidanšek kreće u obranu naslova
Foto: EPA

Danas je na rasporedu prvi polufinalni susret Lige nacija u kojem se sastaju Portugal i Švicarska, a ujedno se nastavlju i brojni ovotjedni teniski turniri...

Yuichi Sugita - Ivo Karlović

Neće se dugo bez natjecanja zadržati Ivo Karlović koji je postavljen za osmog nositelja na Challengeru u britanskom Surbitonu. U prvom kolu bio je slobodan, dok ga u drugom čeka Yuichi Sugita protiv kojeg je igrao prošle godine na Australian Openu gdje je slavio nakon velike borbe s 12:10 u petom setu. Japanski se tenisač ove sezone muči s formom, a vrijeme uglavnom provodi na Challengerima. Međutim, niti tu nije imao previše uspjeha, a vrijedi izdvojiti tek četvrtfinale Yokohame prije tri mjeseca. Otada nije uspio povezati tri pobjede. Na startu ovog turnira igrao je protiv domaćeg igrača s pozivnicom i oko 300-njak mjesta slabije rangiranim Evanom Hoytom kojeg je porazio u dva seta.

Prognoza: Pobjeda Karlovića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Karlovića 1.60, pobjeda Sugite 2.70

Tamara Zidanšek - Mandy Minella

Prošlogodišnja pobjednica turnira u Bolu, Tamara Zidanšek, u prvom kolu igra protiv Luksemburžanke Mandy Minelle. Zidanšek u ovaj susret ulazi kao favorit i trebala bi izboriti prolaz i tako zaboraviti na rano ispadanje u Parizu. Tamo je ispala već u prvom kolu iako je odigrala dobar meč protiv Belgijke Elise Mertens. Mertens je slavila u tri seta, a Minella je uspjela proći prvo kolo pobjedom protiv Pavljučenkove da bi ispada u drugom protiv Anastasije Sevastove. Latvija je tu bila bolja sa 6:2, 6:4. Uoči Roland Garrosa Zidanšek je imala odličan nastup i na turniru u Nürnbergu gdje je došla do finala i izgubila tijesno u tri seta protiv Julije Putinceve. Minella nije imala sličnih uspjeha.

Prognoza: Pobjeda Zidanšek

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Zidanšek 1.50, pobjeda Minelle 2.30

Portugal - Švicarska

U prvom polufinalnom susretu Lige nacija Portugal kao domaćin dočekuje Švicarsku. Portugalci su u ovom susretu favoriti, od poraza protiv Albanije 2014. godine ne znaju za poraz u službenom susretu na svom travnjaku. Ovaj put bit će jači za Cristiana Ronalda kojeg nije bilo u grupnoj fazi, no vratio se i predvodit će Portugal na završnici. Portugalci imaju kompletnu momčad na okupu osim Danila koji ima kartone, kompletni su i Švicarci, no Portugal je na svom travnjaku snažan i kvalitetan. Švicarska igra otvoreno i može se očekivati zanimljiv i kvalitetan dvoboj, a Portugal voli takve protivnike gdje ne mora konstantno napadati već može preko Ronalda i svojih brzih i dinamičnih napadača brzom tranzicijom napadati.

Prognoza: Pobjeda Portugala

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Portugala 1.75, neriješeno 3.80, pobjeda Švicarske 6.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!