Nogomet

Brazilci lako sredili Katar, Meksikanci do pobjede, ali ostali bez Alvareza

Branimir Korać • četvrtak, 06.06.2019.
Brazilci lako sredili Katar, Meksikanci do pobjede, ali ostali bez Alvareza
Foto: EPA

Reprezentacije odrađuju prijateljske susrete koje koriste za pripremu za nastup na Copa Americi, ali i na Gold Cupu. Noćas je tako na rasporedu bilo pet susreta...

U sklopu priprema za Copa Americu Peru je u Limi ugostio Kostariku i slavio je s 1:0. Domaćin je bio bolji, a razliku je stvorio pogodak Christiana Cueve koji je stigao u 53. minuti utakmice. Veznjak Santosa krasno je izvrtio čuvara i zatim zabio za vodstvo i u konačnici pobjedu. Upravo Cueva nakon susreta dobio je najviše pohvala od aktera s obje strane.

SAD je u Washingtonu ugostio Jamajku i upisao poraz 1:0. Jamajčani su zasluženo pobijedili, bili su bolji, a izgovor Amerikancima može biti tek činjenica da je ovo ipak bio kombiniran sastav u kojem je nedostajao niz igrača. Pobjedu Jamajčanima donio je napadač Domžala Shamar Nicholson.

Meksikanci su u Atlanti svladali Venezuelu 3:1, ali izbornik Gerardo Martino je u problemima. Ozlijedio se Edson Alvarez koji je u prvom poluvremenu morao napustiti igru. Još uvijek nije poznato koliko je teška ozljeda i hoće li biti spreman za Gold Cup.

Inače Venezuela je povela golom Jhona Murilla, ali Meksikanci su napravili preokret golovima Roberta Alvarada, Rodolfa Pizarra i Andresa Guardada.

Remi je viđen u Ciudadu del Esteu gdje su Paragvaj i Honduras odigrali 1:1. Paragvajci su vodili od 15. minute golom veterana Oscara Cardoza iz kaznenog udarca, a 15 minuta prije kraja Maynor Figueroa je poravnao na 1:1.

U susretu u kojem su ostali bez Neymara zbog ozljede, Brazilci su slavili s 2:0 protiv Katara. U Brasiliji su bili bolji protivnik i već u prvom poluvremenu golovima Richarlisona i Gabriela Jesusa osigurali pobjedu.

Prijateljske utakmice:
Peru - Kostarika 1:0
SAD - Jamajka 0:1
Meksiko - Venezuela 3:1
Paragvaj - Honduras 1:1
Brazil - Katar 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!