Tenis

Ivo Karlović uz spašenu meč loptu do četvrtfinala u Surbitonu

Branimir Korać • četvrtak, 06.06.2019.
Ivo Karlović uz spašenu meč loptu do četvrtfinala u Surbitonu
Foto: EPA

Ivo Karlović dobro je otvorio sezonu na travi. U Surbitonu je upisao već dvije pobjede i došao je do četvrtfinala ovog travnatog Challengera...

Tradicionalno jaki Challenger u Surbitonu Ivi Karloviću donio je i snažnog protivnika već u osmini finala. Hrvatski tenisač igrao je protiv Feliciana Lopeza, Španjolca koji se odlično snalazi na travi te je upisao pobjedu u tri seta.

Lopez je stvorio dosta problema Karloviću, propustio je i meč loptu u trećem setu, međutim u konačnici je Karlović ipak bio bolji te je tijesno slavio.

Hrvatski tenisač dosta loše je otvorio meč i u prvom setu sve je bilo u znaku Lopeza koji je sa 6:1 uzeo set i krenuo prema pobjedi.

Međutim Karlović se na vrijeme oporavio i zaigrao puno bolje u nastavku meča. Stabilizirao je igru prvenstveno na svom početnom udarcu i sve je bilo lakše.

U drugom setu svaki osvojeni poen na servis protivnika za obojicu je bila "premija", set je otišao u tie-break gdje je Karlović bio bolji sa 7:5.

U trećem setu Karlović je poveo s 5:3 i servirao za pobjedu, ali Lopez se spasio i odveo i ovaj set u tie-break. Tu je Karlović bio bolji sa 7:4 i izborio četvrtfinale.

U tom trećem setu Karlović je propustio meč loptu kod 5:4, Lopez svoju kod 6:5 i kasnije je 13. igra odlučila. Karlović je upisao 23 asa uz 74 posto ubačaja prvog servisa i realizirao je jednu od tri break lopte. S druge strane Lopez je pogodio 15 aseva i realizirao tri od osam break prilika.

U četvrtfinalu Karlović će igrati protiv Viktora Troickog koji je u osmini finala u dva seta svladao Petera Polanskog.

Challenger Surbiton, osmina finala:
Ivo Karlović (Hrvatska, 8) - Feliciano Lopez (Španjolska, 11) 1:6, 7:6(5), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!