Nogomet

Southgate: "Naše pogreške bile su netipične, nisu nešto što inače činimo"

Mihaela Bradovski • petak, 07.06.2019.
Southgate: "Naše pogreške bile su netipične, nisu nešto što inače činimo"
Foto: EPA

Engleski izbornik Gareth Southgate stao je iza svoje momčadi nakon 1:3 poraza od Nizozemske u polufinalu Lige nacija. Priznaje kako su individualne pogreške potencirane umorom, ali stoji pri razmišljanju da Engleska ne smije odustati od igre koju gradi...

Engleska će tako u utakmici za treće mjesto odmjeriti snage sa Švicarskom, a netom nakon završenog susreta Gareth Southgate morao je odgovarati na brojna pitanja vezana za pojedinačne pogreške svojih braniča koji su po prvi puta od SP-a 2010. godine i 1:4 poraza od Njemačke primili više od tri zgoditka u natjecateljskom susretu.

"Moramo igrati bolje, ali ne mislim da je ovo razlog da prestanemo s onim što radimo. Nizozemci su pritiskali vrlo dobro, a mi nismo bili dovoljno čvrsti i odlučni u nekim našim izlascima prema njima. Napravili smo previše pogrešaka u defenzivi", detektirao je engleski izbornik glavni problem svog sastava te nadodao:

"Od svojih obrambenih igrača tražim da igraju na način koji ih stavlja pod veliki pritisak. No da ne igramo na taj način ne bismo bili u polufinalu Svjetskog prvenstva i nikada ne bismo napravili pomak do statusa top momčadi."

Autogol Kylea Walkera nakon pogreške Stonesa pokrenuo je događaje na terenu u smjeru nizozemskog slavlja, uslijedila je ona Barkleya, sve u produžecima u kojima je, drži tako 48-godišnji stručnjak, osim loših, ali nekarakterističnih procjena veliku ulogu odigrao i akumulirani umor.

"Moram stati iza Stonesa jer sigurno je da će sada biti na meti kritika, ali treba znati da on i Maguire nose veliki teret na svojim leđima i za to treba biti nevjerojatno hrabar. Naše pogreške bile su netipične, nisu nešto što inače činimo. Te pogreške su proizvod i umora, pogotovo posljednja, jer je Barkley svega nekoliko minuta ranije osjetio grčeve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!