Nogomet

Kutak za kladioničare: Česi i Danci favoriti kao domaćini, Đoković previsoka prepreka za Thiema

Branimir Korać • petak, 07.06.2019.
Kutak za kladioničare: Česi i Danci favoriti kao domaćini, Đoković previsoka prepreka za Thiema
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv sportski dan donosi nam rasplet Roland Garrosa i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u nogometu. Novak Đoković i Dominic Thiem sastaju se u drugom polufinalu, a Đoković je tu ipak favorit...

Češka - Bugarska

Česi u Pragu traže iskupljenje za težak poraz u Engleskoj, ali ne samo iskupljenje već i tri boda koja bi im popravila situaciju u skupini. Dosad su odigrali jedan susret i nije im ostao u lijepom sjećanju, Engleska ih je pregazila s čak 5:0. Bugarska je "protivnik po mjeri", u prva dva kola upisala je remije kod kuće s Crnom Gorom i u gostima protiv Kosova te nije impresionirala. Česi su kvalitetniji, imaju imperativ i moraju pobijediti. Bugari nisu protivnik kojeg ne bi mogli svladati. U zadnjem međusobnom dvoboju bili su bolji s 1:0, ali bilo je to davne 2013. godine, a strijelac je bio Dočkal. Bugari su zadnjih pet utakmica bez pobjede, nanizali su četiri remija 1:1 i ne bi se bunili da taj niz nastave, ali Česi se s tim neće složiti, vodit će se velika borba za drugo mjesto, a tu im remi ne znači previše.

Prognoza: Pobjeda Češke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Češke 1.70, neriješeno 4.00, pobjeda Bugarske 6.20

Novak Đoković - Dominic Thiem

Novak Đoković izgleda impresivno u dosadašnjem dijelu Roland Garrosa. Svih pet mečeva dobio je bez izgubljenog seta, a jedini koji mu je pružio kakav-takav otpor u jednom od setova je Alexander Zverev. Bilo je to u prošlom kolu gdje je slavio sa 7:5, 6:2, 6:2. U svim ostalim mečevima bio je još uvjerljiviji, igra u sjajnoj formi i neće ga biti lako zaustaviti. Pokušat će to Dominic Thiem, inače sjajan zemljaš, ali igrač koji je ove godine već gubio od Đokovića na ovoj podlozi. Dogodilo se to u Madridu gdje je prvi tenisač svijeta bio bolji u dva tie-breaka. Ovdje je Thiem u prva tri kola gubio po jedan set, a zatim je bez većih problema svladao i Gaela Monfilsa i Karena Hačanova. Thiem raste kako turnir odmiče, ali sada će biti na daleko najtežem ispitu dosad.

Prognoza: Pobjeda Đokovića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Đokovića 1.55, pobjeda Thiema 2.85

Danska - Irska

Irci su otvorili kvalifikacije s dvije neuvjerljive pobjede i sam pogled na tablicu može zavarati. Nalaze se na vrhu ljestvice sa stopostotnim učinkom, međutim upisane su pobjede 1:0 protiv daleko najlošijih reprezentacija skupine Gibraltara i Gruzije. I u tim susretima dosta su se Irci mučili, a sada ih očekuje prvi ozbiljan protivnik. Danska je uz Švicarsku prvi favorit za prvo mjesto u skupini, a u dosad jedinom susretu upravo sa Švicarcima je remizirala i to burnih 3:3. Sjećamo se te lude utakmice u kojoj je Švicarska vodila 3:0 do 84. minute, a onda je Danska u manje od deset minuta zabila tri gola i uzela bod s gostovanja u Baselu. Danska u ovaj susret ulazi kao favorit i trebala bi slaviti protiv borbenih Iraca kojima ipak nedostaje malo više kvalitete da bi napravili nešto više u Kopenhagenu.

Prognoza: Pobjeda Danske

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Danske 1.70, neriješeno 4.10, pobjeda Irske 6.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!