Tenis

Prvo Grand Slam finale za Barty i Vondroušovu, Australka ispustila 5:0 i 40:15

Mihaela Bradovski • petak, 07.06.2019.
Prvo Grand Slam finale za Barty i Vondroušovu, Australka ispustila 5:0 i 40:15
Foto: EPA

Poznate su finalistice Roland Garrosa. Prvi put u karijeri do finala su došle Ashleigh Barty i Marketa Vondroušova koje uživaju u najbolja dva tjedna u karijeri...

Ashleigh Barty prvi put u karijeri dogurala je do finala Grand Slam turnira, a tamo je čeka još jedna debitantica Marketa Vondroušova. Barty je bila bolja u tri seta od Amande Anisimove, a Vondroušova i dva seta od Johanne Konte.

Barty je došla do pobjede u meču kakav se ne viša svaki dan. Odnosi se to na prvi set u kojem je vodila 5:0, 40:15 i uspjela ga izgubiti. Anisimova je došla na nevjerojatan način do povratka u setu, skupila je šest gemova u nizu i u tie-breaku uzela set. Ipak, u nastavku meča Barty je bila opreznija i otišla do pobjede.

Anisimova je dosta griješila, imala je dvostruko više neprisiljenih pogrešaka nego winnera i tako nije mogla do pobjede.

Do rezultata karijere došla je i Vondroušova koja je u dva seta svladala Kontu. Bio je to vrlo sličan meč onom koji je Vondroušova igrala s Petrom Martić i još jednom je potvrdila psihičku snagu.

Konta je u prvom setu vodila 5:3 i imala tri set lopte, ali nije ih iskoristila pa je onda Vondroušova napravila break i iskoristila odmah prvu set loptu.

U drugom setu Konta je ponovno imala break do trenutka kada je servirala za set, tu je opet pala i izgubila i taj set u završnici.

I za Barty i za Vondroušovu ovo je najbolji rezultat u dosadašnjem dijelu karijere.

Roland Garros, polufinale:
Ashleigh Barty (Australija, 8) - Amanda Anisimova (SAD) 6:7(4), 6:3, 6:3
Marketa Vondroušova (Češka) - Johanna Konta (Velika Britanija, 26) 7:5, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!