Tenis

Kralj zemlje maršira prema 12. tituli na Roland Garrosu

Petar Jenjić • petak, 07.06.2019.
Kralj zemlje maršira prema 12. tituli na Roland Garrosu
Foto: EPA

Rafael Nadal prvi je finalist Roland Garrosa. Do 12. finala karijere u Parizu stigao je pobjedom protiv Rogera Federera kojem nije ostavio previše šanse u današnjem meču...

Najveće tenisko rivalstvo gledali smo u polufinalu Roland Garrosa. Rafael Nadal i Roger Federer odigrali su prvi međusobni dvoboj u ovoj fazi natjecanja nakon 14 godina, a kao pobjednik ponovno je izašao "kralj zemlje" koji je prošao u svoje novo finale u Parizu.

Federer nije imao odgovora na sjajnog Španjolca koji je upisao 14. pobjedu protiv Švicarca na zemljanoj podlozi u 16. dvoboju. Branitelj naslova sada ima 24 pobjede protiv Federera koji je ostao na ukupno 15, a sada će se boriti za 12. titulu na Roland Garrosu.

Današnji meč otišao je na stranu Nadala koji je bio apsolutno dominantan. U konačnici je slavio u tri seta, sa 6:3, 6:4, 6:2 nakon dva sata i 27 minuta igre.

Nadal je odmah od samog početka dao do znanja kako bi se meč trebao razvijati, napravio je break i poveo s 3:0. Iako se Federer uspio vratiti iz zaostatka, Španjolac odmah vraća break prednost. U šestom gemu Federer je spasio pet break šansi, ali šestu nije uspio. Nadal je do kraja uspio sačuvati prednost.

Odmah na startu drugog seta Federer je napravio break, ali njegov protivnik odmah uzvraća na isti način. Činilo se kako bi izjednačeniji drugi set mogao otići u tie-break. Švicarac je kod rezultat 4:4 imao 40:0 na svom servisu, no Nadal dobiva pet poena zaredom i radi break, a zatim i osvaja set.

Treći je set u potpunosti pripao Nadalu. Napravio je dva uzastopna breaka, poveo s 4:1 te mirno sačuvao prednost do kraja meča.

Roland Garros, polufinale:
Rafael Nadal (2) - Roger Federer (3) 6:3, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!