Nogomet

Srbija teško stradala u Ukrajini, Makedoncima presudio Piatek

Branimir Korać • petak, 07.06.2019.
Srbija teško stradala u Ukrajini, Makedoncima presudio Piatek
Foto: EPA

Odigran je niz kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo, a utakmica koja je trebala biti možda i najzanimljivija, na kraju je bila posve izvjesna s lošim ishodom za Srbiju...

Srbija je upisala svoj najteži poraz od samostalnosti, potpuno je pregažena u Lvivu gdje je Ukrajina slavila s 5:0. Ne samo da je Ukrajina visoko slavila već je i apsolutno nadigrala posve sterilnu Srbiju kod koje ništa nije funkcioniralo, a novo Realovo pojačanje Luka Jović bio apsolutno nevidljiv.

S druge strane Ukrajinci su bili sjajni i pet puta su Dmitrovića poslali po loptu u mrežu. Viktor Cigankov zabio je oba gola za vodstvo na poluvremenu 2:0, u drugom dijelu Jevhen Konopljanka također je dodao dva gola, a jedan je zabio Roman Jaremčuk.

Andrij Ševčenko zaradio je zaslužene ovacije s tribina, taktički je uništio Mladena Krstajića čija je reprezentacija bila potpuno nemoćna.

Rumunji su bili na rubu poraza u Oslu, ali su se u zadnjih 15 minuta uspjeli izvući i uzeti bod. Norveška je vodila 2:0 sve do 77. minute, ali nije izdržala i ostala je bez pobjede.

Na kraju zaslužen remi, Rumunjska nije bila ništa lošiji protivnik i golovima Claudia Keserua uzela je bod. Strijelci za Norvešku bili su Tarik Elyounoussi i Martin Odegaard.

Lagan posao imala je Švedska u Stockholmu gdje je igrala protiv Malte. Već u drugoj minuti Švedska je došla do vodstva golom Robina Quaisona i nakon što je stigla do prednosti, lakše je igrala. U drugom dijelu Claesson i Isak samo su s još dva gola zaključili priču i postavili konačnih 3:0.

Sjeverna Makedonija upisala je prvi poraz, svladala ju je u Skoplju dosad stopostotna Poljska s 1:0. Poljaci su tako i u trećem susretu sačuvali mrežu čistom, a presudio je Krzysztof Piatek koji je zabio gol početkom drugog dijela neposredno nakon ulaska u igru.

Makedonci su susret završili s igračem manje zbog drugog žutog kartona Visara Musliua u 85. minuti, Arijan Ademi ušao je u igru u 76. minuti umjesto Stefana Ristovskog.

Pobjednika nije bilo u Podgorici gdje je Crna Gora igrala protiv Kosova. Crnogorci su nastupili bez Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića zbog pritiska iz Srbije, na klupi nije bio niti Ljubiša Tumbaković, a igralo se pred praznim tribinama.

U susretu u kojem je politika pobijedila sport Kosovo je povelo golom Milota Rashice u 24. minuti, a Crna Gora izjednačila je preko Stefana Mugoše u 69. minuti. Amir Rrahmani odigrao je cijelu utakmicu za Kosovo.

Matjaž Kek upisao je prvi poraz na klupi Slovenije. Na gostovanju u Austriji izgubio je 1:0 golom Guida Burgstallera u 74. minuti. Petar Stojanović odradio je cijelu utakmicu za goste.

Bugari nisu iskoristili odličan start u Pragu gdje su igrali protiv Walesa, poveli golom Ise već u trećoj minuti, ali Patrik Schick s dva gola donio je Česima preokret i pobjedu 2:1.

Farski Otoci mogu biti zadovoljni što su došli do pogotka protiv Španjolske, ali za više od toga nisu imali šanse. Španjolci su u Torshavnu slavili 4:1 golovima Sergija Ramosa, Jesusa Navasa, Josea Gaye i autogolom Gestssona.

Kvalifikacije, rezultati:
Crna Gora - Kosovo 1:1 (A)
Češka - Bugarska 2:1 (A)
Ukrajina - Srbija 5:0 (B)
Litva - Luksemburg 1:1 (B)
Gruzija - Gibraltar 3:0 (D)
Danska - Irska 1:1 (D)
Norveška - Rumunjska 2:2 (F)
Švedska - Malta 3:0 (F)
Farski Otoci - Španjolska 1:4 (F)
Latvija - Izrael 0:3 (G)
Sjeverna Makedonija - Poljska 0:1 (G)
Austrija - Slovenija 1:0 (G)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!