Nogomet

Slovaci pregazili Jordan sjajnim drugim poluvremenom

Mihaela Bradovski • subota, 08.06.2019.
Slovaci pregazili Jordan sjajnim drugim poluvremenom
Foto: EPA

Osim kvalifikacijskih susreta, tijekom petka igrani su i brojni prijateljski susreti. Nama posebno zanimljiv bio je onaj u Trnavi...

Hrvatski protivnik u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Slovačka, svladala je Jordan u prijateljskom susretu s 5:1. S tim Jordanom igrala je i Hrvatska u listopadu prošle godine i slavila s 2:1 golovima Vide i Mitrovića.

U Trnavi je Jordan vodio golom Mouse Al-Tamarija na poluvremenu, ali u drugom dijelu pojavila se neka druga Slovačka i slavila s 5:1. Zabijali su Lukaš Haraslin, Martin Chrien, Jan Greguš, Patrik Mraz i Jaroslav Mihalik.

Obala Bjelokosti u sklopu priprema za Afrički kup nacija igrala je protiv Komorija i slavila s 3:1. Snažniji Bjelokošćani nisu imali problema i rutinski su odradili posao.

Prva dva gola postigao je Wilfried Bony da bi u 90. minuti Kassim Abdallah autogolom povisio na 3:0. U sudačkoj nadoknadi Komori je uspio samo smanjiti, a kazneni udarac realizirao je Youssouf M'Changama.

U utakmici koja ničim nije oduševila Južna Koreja je u Busanu upisala pobjedu 1:0 protiv Australije. Cijelu utakmicu odradio je i Heung-Min Son bez obzira na nastup u finalu Lige prvaka, a s druge strane Australci su odmarali neke igrače nakon naporne sezone.

Pobjednik je odlučen u 76. minuti kada je Eui-Jo Hwang zabio za konačnih 1:0.

Tunižani su slavili protiv Iraka 2:0, ali nisu briljirali. Tek solidan nastup za Tunis koji je do oba gola došao u prvom poluvremenu. Prvo je u četvrtoj minuti Wahbi Khazri zabio za vodstvo, a 25 minuta kasnije Bassem Srarfi povisio je na 2:0.

Prijateljske utakmice:
Slovačka - Jordan 5:1
Uzbekistan - Sjeverna Koreja 4:0
Obala Bjelokosti - Komori 3:1
Južna Koreja - Australija 1:0
Tadžikistan - Afganistan 1:1
Tunis - Irak 2:0
Kenija - Madagaskar 1:0
Kina - Filipini 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!