Nogomet

Smijenjen crnogorski izbornik: "Nesportske stvari pobijedile su nogomet i sport"

Petar Jenjić • subota, 08.06.2019.
Smijenjen crnogorski izbornik: "Nesportske stvari pobijedile su nogomet i sport"
Foto: EPA

Crnogorski nogometni savez raskinuo je ugovor s izbornikom Ljubišom Tumbakovićem koji je odbio voditi reprezentaciju u utakmici trećeg kola kvalifikacija protiv Kosova...

Na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore donesena je jednoglasna odluka o smjeni izbornika Ljubiše Tumbakovića. Srpski je strateg odbio voditi reprezentaciju u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Kosova.

"Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni izbornika Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi momčad na utakmici s Kosovom što predstavlja neugodno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom."

Za Crnu Goru nisu nastupila niti dvojica igrača Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković. To su dvojica od pet crnogorskih reprezentativaca rođenih u Srbiji kojima su prethodnih nekoliko dana stizali pritisci iz Beograda, tvrde iz Saveza.

"Članovi Izvršnog odbora izrazili su veliko žaljenje što su pritisci pojedinih krugova učinili da u ovoj važnoj utakmici ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić te što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport."

Dodajmo kako je spomenuta utakmica završila rezultatom 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!