Tenis

Završena dvodnevna borba: Thiem nakon više od četiri sata igre srušio Đokovića za finale!

Petar Jenjić • subota, 08.06.2019.
Završena dvodnevna borba: Thiem nakon više od četiri sata igre srušio Đokovića za finale!
Foto: EPA

Dominic Thiem drugi je finalist Roland Garrosa, austrijski tenisač slavio je nakon više od četiri sata borbe protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića sa 7:5 u petom setu...

Na dva dana odužio se polufinalni sraz Novaka Đokovića i Dominica Thiema, a austrijski tenisač ponovno je pokazao kako na pariškoj zemlji ima odgovor na njegovu igru. Tako ćemo u finalu gledati prošlogodišnju reprizu u kojoj će Thiem pokušati svladati Rafaela Nadala.

Prije dvije godine Thiem je pregazio Đokovića u četvrtfinalu istog turnira, a danas smo gledali jedan kudikamo izjednačeniji meč u kojem su nijanse odlučivale. Nakon četiri sata i 19 minuta igre, u meču koji je krenuo u petak, slavio je sa 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5, treći puta u njihovom devetom međusobnom dvoboju.

Probleme je na početku meča stvaralo vrijeme, a nešto više problema s tim imao je Đoković koji nije imao odgovor na odličnu igru protivnika. Thiem je odigrao gotovo pa savršeno prvi set u kojem je srpskom tenisaču dva puta oduzeo servis, a zatim ga i zaključio u svoju korist.

Dvije vezane break šanse spasio je Đoković u trećem gemu drugog seta, a nakon toga bez je većih problema držao svoj servis. Kod vodstva 4:3 napravio je break i bez većih poteškoća stigao do poravnanja.

Nakon što je Thiem u trećem setu stigao do breaka i poveo s 3:1, vrijeme se dodatno pogoršalo, a meč je prebačen za subotu. Spasio je nakon toga Austrijanac i jednu break loptu, ali drugu nije uspio. Đoković je stigao do poravnanja na 4:4, imao i dvije šanse za novo oduzimanje servisa, ali nije ih iskoristio. Kada je set trebao dovesti do tie-breaka, Đoković je ponovno izgubio servis. Spasio je četiri break lopte, no petu nije uspio.

Dva je puta tijekom četvrtog seta prvi igrač svijeta imao break prednosti, ali u oba navrata Austrijanac se uspijevao vratiti. Međutim, četvrti nositelj nije uspio izboriti tie-break. Đoković je napravio break za 6:5, a zatim iskoristio i prvu set loptu.

Oba tenisača spasila su po break šansu, a četvrti gem bio je katastrofalan za srpskog tenisača. Thiem je poveo 0:40, drugu break šansu pretvorio u gem te stigao do vrijedne prednosti. Kod vodstva Austrijanca 4:1 ponovno je krenuo pljusak, no igra se ubrzo mogla nastaviti.

Stanku je jako dobro iskoristio Đoković koji je napravio break i smanjio na 4:3. Međutim, kada je trebao doći do poravnanja, srpski je tenisač napravio nekoliko uzastopnih pogrešaka, "poklonio" je Thiemu novi break koji je imao dvije vezane meč lopte. Međutim, prvi igrač svijeta dobiva četiri vezana poena i vraća se u meč. To mu nije pomoglo da dođe i do pobjede. Thiem je kod vodstva 6:5 iskoristio ukupno treću meč loptu i stigao do pobjede.

Roland Garros, polufinale:
Dominic Thiem (4) - Novak Đoković (1) 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!