Nogomet

Mađari odnijeli pobjedu iz Azerbajdžana, BiH jako loša u Finskoj

Mihaela Bradovski • subota, 08.06.2019.
Mađari odnijeli pobjedu iz Azerbajdžana, BiH jako loša u Finskoj
Foto: EPA

Hrvatski stručnjaci Nikola Jurčević i Robert Prosinečki upisali su poraz u susretima kvalifikacija sa svojim reprezentacijama, Prosinečki s BiH, a Jurčević s Azerbajdžanom...

Nikola Jurčević s Azerbajdžanom u hrvatskoj skupini E upisao je domaći poraz protiv Mađarske. Mađari su tako došli i do druge pobjede nakon što su svladali Hrvatsku i malo kompliciraju posao Hrvatskoj.

Mađarska je slavila 3:1, dobro je koristila svoje prilike i potvrdila je da neće biti prolaznik u ovoj skupini te se mora shvatiti ozbiljno.

Prva dva gola Mađari su postigli iz prekida, a oba puta zabio je branič RB Leipziga Willi Orban. 20 minuta prije kraja Mahir Madatov smanjio je na 2:1, ali dvije minute kasnije David Holman zabija za 3:1 na asistenciju Laszla Kleinheislera.

Vrlo lošu utakmicu odigrala je Bosna i Hercegovina koja je u Tampereu poražena od Finske s 2:0. BiH je bila praktički potpuno bezopasna i Finci su potpuno dominirali pa su mogli i uvjerljivije slaviti, a Robert Prosinečki ima dosta razloga za zabrinutost.

Krvnik Bosne i Hercegovine bio je Teemu Pukki, finski napadač koji nosi dres Norwicha, a bio je strijelac oba pogotka. Posebno impresivan bio je drugi kod kojeg je lakoćom driblingom izbacio Šunjića i zatim mirno poentirao. Amer Gojak dobio je zadnjih deset minuta.

Rusija je pregazila San Marino u svakom pogledu, a susret je završio 9:0. Čak 44 udarca na gol domaćina i nijedan gostiju, a strijelci za Rusiju bili su Artem Dzjuba četiri puta, Fjodor Smolov dvaput te po jednom Fjodor Kudrjašov i Anton Mirančuk. Michele Cevoli dodao je autogol.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Estonija - Sjeverna Irska 1:2 (C)
Azerbajdžan - Mađarska 1:3 (E)
Moldavija - Andora 1:0 (H)
Rusija - San Marino 9:0 (I)
Armenija - Lihtenštajn 3:0 (J)
Finska - BiH 2:0 (J)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!