Tenis

Đoković: "Kad igrate po jakom vjetru i takvim uvjetima, teško je prikazati najbolju igru"

Petar Jenjić • nedjelja, 09.06.2019.
Đoković: "Kad igrate po jakom vjetru i takvim uvjetima, teško je prikazati najbolju igru"
Foto: EPA

Novak Đoković čestitao je Dominicu Thiemu na plasmanu u finale Roland Garrosa, ali se i požalio na vremenske uvjete koji vladaju u Parizu....

Dominic Thiem jučer je zaključio polufinale Roland Garrosa pobjedom protiv Novaka Đokovića. Prvi igrač svijeta čestitao je protivniku, ali se i požalio na vremenske uvjete.

"Dominicu čestitam, igrao je sjajno, posebno u važnim trenucima. Uspijevao je odigrati dodatan udarac n kraju meča. Te jake forehanda uz vjetar s jedne strane bilo mu je lakše igrati cijeli meč. Kad smo se posljednji put vratili na teren, bilo je manje vjetra, ali i dalje je prednost bila igrati s te strane. Igrao je sjajan tenis i pokazao zašto je jedan od najboljih na svijetu i da mu želim sve najbolje."

Naravno, ulog je bio velik, a Đoković je usporedio i uvjete igranja od petka i od subote, s obzirom na to da se meč morao prebacivati na vikend.

"Kad igrate po jako vjetru i takvim uvjetima, teško je prikazati svoju najbolju igru, sve se svodilo na preživljavanje, pokušaj zadržavanja servisa i odigravanje jednog udarca više od protivnika. Igrao sam dobar tenis veći dio sezone na zemlji, a ovdje nisam izgubio set do polufinala. Ne možete očekivati da protiv Dominica pobijedim u tri seta, vjerojatnije je da će završiti ovako kako je danas završilo. Ne želim tražiti uzroke poraza, pobijedio je, čestitam mu i idemo dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!