Nogomet

Santos: "Znali smo da ćemo, ako ograničimo De Jongovu slobodu, biti na dobitku"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.06.2019.
Santos: "Znali smo da ćemo, ako ograničimo De Jongovu slobodu, biti na dobitku"
Foto: EPA

Portugal je na svom tlu stigao do premijerne titule pobjednika Lige nacija, a u finalu je svladao Nizozemsku golom Goncala Guedesa nakon sat vremena igre...

Reprezentacija Portugala osvojila je prvo izdanje Lige nacija nakon minimalne pobjede nad Nizozemskom. Druga im je ovo titula s Fernandom Santosom na klupi nakon osvajanja Europskog prvenstva 2016. godine.

Na konferenciji za medije nakon odigranog finala Santos je otkrio i dio dogovorene taktike. Nizozemskog veznjaka De Jonga označio je igračem koji diktira tempo svoje momčadi i pojedincem koji zahtjeva poseban pristup.

"Bili smo svjesni kvalitete nizozemskih veznjaka i posebno De Jonga; sjajnog kreatora s velikim potencijalom", započeo je sa svojim viđenjem finalnog susreta portugalski izbornik, a zatim nastavio:

"Znali smo da ćemo, ako ograničimo njegovu slobodu, biti na dobitku."

Svjestan je portugalski izbornik da u očima mnogih Liga nacija i dalje predstavlja drugorazredno natjecanje, ali vjeruje kako će s vremenom postati klasik. A njegov sastav je podizanjem ovog trofeja ispisao povijest.

"Siguran sam da će ovaj turnir postati klasik. Čitava europska obitelj igra i naravno da je zadovoljstvo osvojiti prvo izdanje. Ovim naslovom ulazimo u povijest."

Prije tri godine 64-godišnji stručnjak i njegovi izabranici osvojili su zlato na Europskom prvenstvu, prošle godine u Rusiji u osmini finala zaustavio ih je Urugvaj, a ova nova titula dokaz je, kaže, svijetle budućnosti portugalskog nogometa.

"Svjetsko prvenstvo nije prošlo kako smo željeli, ali ova momčad ima budućnost. A budućnost je ovdje. Nemamo financijsku moć da naše top igrače zadržimo u Portugalu, razasuti su po čitavoj Europi, ali portugalska budućnost je sigurna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!