Nogomet

Bjelica: "Stvarno ne razumijem ovo s Ćaleta-Carom i ne sviđa mi se to"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2019.
Bjelica: "Stvarno ne razumijem ovo s Ćaleta-Carom i ne sviđa mi se to"
Foto: FaH

Duje Ćaleta-Car neće nastupiti za mladu reprezentaciju do 21 godine na Europskom prvenstvu, a trener Dinama Nenad Bjelica nije propustio ustvrditi kako mu se nimalo ne sviđa takva situacija...

Ivan Rakitić propustio je okupljanje reprezentacije, ali nakon 60 odigranih utakmica ove sezone, Nenad Bjelica ima razumijevanja za situaciju s Rakitićem.

No, Bjelica ne razumije situaciju s Dujom Ćaleta-Carom koji navodno zbog protivljenja kluba ne može na Europsko prvenstvo. Tu Bjelica smatra kako umor ne može biti razlog otkaza nastupa, ali niti zabrana kluba.

"Kod Rakitića mogu razumjeti i da je umor otkazu jer je ipak odigrao skoro 60 utakmica, a kada se radi o Ćaleta-Caru, tu ne znam pravu istinu. Ako je razlog umor, onda nitko ne bi putovao na Europsko prvenstvo pa Šunjić je odigrao tisuću minuta više, 41 utakmicu, a Ćaleta-Car 26. To bi bilo neopravdano i neprofesionalno. Klub ne može zabraniti igraču igranje za reprezentaciju. Mi u Dinamu imamo reprezentativce i ne postoji nikakav način da im se zabrani igranje. Eventualno možemo zamoliti za poštedu onih koji se vraćaju nakon ozljede", ističe Bjelica za Sportske novosti.

Dinamov trener smatra da je i bolje da Ćaleta-Car nije u reprezentaciji, ako nije motiviran.

"Ako se netko osjeća umornim i nije motiviran, ne treba niti ići na Europsko prvenstvo. Ne trebaju nam nezadovoljni i isfrustrirani igrači nego samo oni koji su spremni dati sve od sebe. Ovo s Ćaleta-Carom stvarno ne razumijem, trebao je biti stožerni igrač i mogao je dati puno reprezentaciji, ne sviđa mi se to."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!