Nogomet

Kutak za kladioničare: Česi i Slovenci moraju do sva tri boda

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2019.
Kutak za kladioničare: Česi i Slovenci moraju do sva tri boda
Foto: EPA

Nastavljaju se kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a u fokusu će nam biti dvoboji između Češke i Crne Gore te Latvije i Slovenije u kojima se očekuju pobjede Čeha i Slovenaca...

Češka - Crna Gora

Nakon što su poraženi od Engleske s visokih 5:0, Česi su se oporavili pobjedom 2:1 protiv Bugara. Nije to bila briljantna igra, ali bila je dovoljna za pobjedu. Sada im u goste dolazi Crna Gora koja prolazi kroz teško razdoblje nakon što je ostala bez izbornika i dvojice igrača koji nisu bili spremni nastupiti protiv Kosova. Naravno, izazvalo je to potres u crnogorskom nogometu, izborniku Tumbakoviću uručen je otkaz, as Ivanić i Stojković udaljeni su iz kruga reprezentativaca te je upitno hoće li uopće biti više pozivani. Rezultiralo je to 1:1 domaćim remijem s Kosovom, a sada takva uzdrmana Crna Gora ide u goste Češkoj koja se polako diže.

Prognoza: Pobjeda Češke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Češke 1.65, neriješeno 4.00, pobjeda Crne Gore 7.00

Latvija - Slovenija

Slovenci moraju do pobjede jer ih novi meč bez pobjede stavlja u jako tešku poziciju. Za pobjedu ne znaju već godinu dana, a gostovanje kod posljednjeplasirane Latvije idealna je prilika da Matjaž Kek upiše prvu pobjedu otkako je preuzeo reprezentaciju Slovenije. Kek nema lošu reprezentaciju na okupu, predvode je Oblak i Iličić, međutim igra prema naprijed je problem. Nakon serije remija, upisan je poraz od Austrije i polako se pali alarm u slovenskom taboru. Problem će biti ako se ne upiše pobjeda niti protiv najlošije reprezentacije u skupini, Slovenija bi na taj način ušla u visok zaostatak za onima koji su joj konkurenti u borbi za drugo mjesto. Remi u Izraelu bio je dobar rezultat, domaći remi sa Sjevernom Makedonijom nepotrebno prosuta dva boda i sada je bitno slaviti u Latviji koja je dosad sve uvjerljivo izgubila.

Prognoza: Pobjeda Slovenije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Latvije 7.00, neriješeno 4.00, pobjeda Slovenije 1.65

Denis Shapovalov - Jan-Lennard Struff

Prvo kolo turnira u Stuttgartu donosi dvoboj između Jan-Lennarda Struffa i Denisa Shapovalova. Struff je igrao dosta dobro ove godine dok je Shapovalov u maloj krizi, na zemlji je igrao ispod očekivanja i nada se preokretu na travi. Za početak neće imati jednostavan posao, igrat će protiv igrača koji je pun samopouzdanja, igra pred svojim navijačima i znao je odigrati solidno i na travi. Struff nije spektakularan na ovoj podlozi, ali nije niti Shapovalov briljirao u seniorskom tenisu iako je kao junior osvojio Wimbledon. Tada je pobijedio i Tsitsipasa i De Minaura, ali samo je 2017. godine odigrao uz dobar ždrijeb solidno u Queen'su, ostali nastupi bili su razočaravajući. Gledajući aktualnu formu, Struff je u maloj prednosti, ali doslovno maloj.

Prognoza: Pobjeda Struffa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Shapovalova 1.80, pobjeda Struffa 1.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!