Tenis

Ćorić i Fognini predvode listu igrača 30. izdanja umaškog ATP turnira

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.06.2019.
Ćorić i Fognini predvode listu igrača 30. izdanja umaškog ATP turnira
Foto: Pixsell

Do početka ovogodišnjeg, jubilarnog 30. izdanja Plava Laguna Croatia Open Umag ostalo je mjesec dana te su pripreme za rođendansko izdanje u punom jeku...

Iznimna lista igrača predvođena Bornom Ćorićem te omiljenim Talijanom Fabijem Fogninijem, vrhunske egzibicije s Goranom Ivaniševićem, Goranom Prpićem i Patrickom Rafterom u glavnim ulogama, sjajni koncerti, jedinstvena gurmanska ponuda te niz drugih sportskih i zabavnih programa dio su sadržaja u kojem će moći uživati svi ovogodišnji posjetitelji umaškog turnira.

"Ovo je po imenima igrača i njihovim ATP plasmanima jedan od najjačih turnira u posljednjih desetak godina. Uz Fogninija, koji je od trenutačno 10. igrač svijeta, i Ćorića, koji je od Marina Čilića upravo preuzeo titulu najbolje plasiranog hrvatskog tenisača, u Umag se vraća branitelj naslova te prošlogodišnji polufinalist Roland Garrosa Marco Cecchinato. Talijan ima priliku pridružiti se legendama, Carlosu Moyi i Thomasu Musteru, koji su jedini do sada obranili naslov u Umagu. Turnir će igrati i prošlogodišnji finalist, Argentinac Guido Pella, koji je nadomak ulasku među 20 najboljih igrača svijeta, te pobjednik iz 2017. godine, mladi Rus Andrej Rubljov. Na terenima Stella Marisa gledat ćemo i sjajni srbijanski trojac: finalista Monte Carla Dušana Lajovića, Lasla Đerea koji ima fantastičnu sezonu i već je 27. igrač svijeta te atraktivnog Filipa Krajinovića. Uz još nekoliko zanimljivih imena iz regije, poput Slovenca Bedenea i Mađara Fucsovicsa, imamo sjajne preduvjete za vrhunski turnir", najavio je Tomislav Poljak, asistent direktora Plava Laguna Croatia Open Umaga.

Pored Poljaka, na konferenciji za medije koja je u ponedjeljak održana u Zagrebu o značaju turnira i svemu što posjetitelje očekuje od 12. do 21. srpnja u Umagu govorili su predsjednik Nadzornog odbora Plave Lagune Davor Lukšić, predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver, ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, najbolji hrvatski tenisač u kolicima i organizator ovogodišnjeg ITF Wheelchair Croatia Open Umag Anto Joskić i bivši hrvatski nogometni reprezentativac i organizator teniskog turnira Umag Stars Open Silvio Marić.

HTS

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!