Nogomet

Gračan uoči generalne probe: "Dečki su motivirani, nema ozljeda ni problema, a sve zacrtano smo i napravili"

hns.family, Petar Jenjić • utorak, 11.06.2019.
Gračan uoči generalne probe: "Dečki su motivirani, nema ozljeda ni problema, a sve zacrtano smo i napravili"
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija do 21 godine u srijedu će snage odmjeriti s vršnjacima iz Danske, u sklopu završne faze priprema za Europsko prvenstvo...

Pred reprezentacijom do 21 godine posljednja je provjera prije odlaska na Europsko prvenstvo, a protivnik će biti Danska.

"Stanje je u reprezentaciji dobro, dečki su motivirani, nema ozljeda ni problema, a sve zacrtano smo i napravili. Ova će nam utakmica dodatno proširiti vidike, a najvažnije je da ostanemo zdravi te da zajedno s igračima priključenima iz A-reprezentacije dovršimo pripreme", kaže izbornik Nenad Gračan.

Bit će to jako dobra priprema za jake utakmice koje slijede na turniru.

"Danska je zaista agresivna momčad, ali voli igrati, po tome su slični Englezima i Francuzima. Kvalitetni su, također idu na Europsko prvenstvo i bit će nam to dobar pokazatelj. Osim toga, vidjeli smo i sami u onoj prijateljskoj utakmici da možemo protiv Francuza, bez obzira na njihovu snagu i pojedince."

Gračan ne želi nikoga podcijeniti, a za Rumunjsku ističe kako dolazi i s nekoliko A reprezentativaca.

"Često se nekoga podcijeni, ali Rumunjska je izbacila Portugal i također dolazi s petoricom A-reprezentativaca. Neće biti jednostavno, ali pokušat ćemo pobijediti. Siguran sam da ni naši suparnici nisu pretjerano sretni susretom s nama. Turnir je zahtjevan, igra se svaki treći dan i neće biti prilike za mnogo odmora.""

Naravno, kada se radi o velikom natjecanju, uvijek je cilj napraviti nešto više, a jedna od tih stvari je i plasman na Olimpijske igre.

"Uspjeh je i sam plasman na Europsko prvenstvo, ali naravno da nećemo ostati zadovoljni time, motivirani smo napraviti nešto više. Željni smo početi s natjecanjem. Talenta imamo, kao i odgovornosti, kompaktnosti, homogenosti i discipline za dobar rezultat. Ova generacija zajedno diše, a vodilja nam je nastup seniora u Rusiji prošlog ljeta. Razgovaralo se i o mogućem plasmanu na Olimpijske igre, svima bi nam to bilo na veliko zadovoljstvo, a posebno meni da tamo odem i kao trener. Treba se nadati, možda se i ostvari. To je sport", zaključio je izbornik.

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!