Nogomet

Francuska teško do pobjede protiv Norveške, Nigerija šokirala Južnu Koreju

Jan Šneler • četvrtak, 13.06.2019.
Francuska teško do pobjede protiv Norveške, Nigerija šokirala Južnu Koreju
Foto: EPA

Novim susretima otvoreno je drugo kolo Svjetskog prvenstva u nogometu za žene, a veliko iznenađenje priredila je Nigerija koja je svladala Južnu Koreju...

Nakon sjajnog utorka, u srijedu su odigrana tri susreta drugog kola Svjetskog prvenstva u nogometu za žene. Važne pobjede u borbi za osminu finala ostvarile su Njemačka i Francuska, dok je Nigerija iznenadila protiv Južne Koreje i osvojila tri boda.

Južnokorejke su bile istaknute favoritkinje prije ovog sraza, no Nigerijke su odradile sjajan posao i osvojile velika tri boda koja bi mogla biti krucijalna u borbi za četiri najbolje trećeplasirane momčadi koje će ići u nokaut fazu. U 29. minuti Nigerija je došla u vodstvo autogolom Do-Yeon Kim, da bi konačnih 2:0 postavila Asisat Lamina Oshoala u 75. minuti.

Veliki dvoboj za prvu poziciju vodio se u skupini B između Njemačke i Španjolske. Utakmica je bila otvorena, obje reprezentacije imale su svoje prilike i pokazale su odličan napadački nogomet. Ipak, presudan je bio pogodak Sare Dabritz iz 42. minute s kojim je Njemačka došla do slavlja.

Iako je domaćin Francuska bila veliki favorit protiv Norveške, Francuskinje nisu nimalo lako došle do pobjede. Iako su dominirale u prvom dijelu, domaće igračice nisu uspjele zatresti mrežu protivnica. Ipak, početkom nastavka, Valerie Gauvin zabija za 1:0. Slavlje domaćih navijača nije dugo trajalo jer je autogolom Wendie Renard Norveška izjednačila. Tko zna kako bi susret završio da lošom procjenom obrambene igračice Norveške, Francuska nije dobila u 75. minuti kazneni udarac koji je precizno izvela Eugenie La Sommer.

Svjetsko prvenstvo u nogometu (ž), 2. kolo:
Nigerija - Južna Koreja 2:0
Njemačka - Španjolska 1:0
Francuska - Norveška 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!