Nogomet

Kustić: "Split se kandidirao, sljedeći korak je sastanak s čelnicima Splita i Hajduka"

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2019.
Kustić: "Split se kandidirao, sljedeći korak je sastanak s čelnicima Splita i Hajduka"
Foto: Pixsell

Nakon što je Izvršni odbor HNS-a odlučio domaćinstvo dvoboja protiv Mađarske dati Splitu, uslijedila je žestoka reakcija iz Hajduka. Marijan Kustić tvrdi kako je Splitu domaćinstvo uručeno na osnovu kandidature...

Marijan Kustić bio je jedan od onih koji su se sastali sa Splićanima nedavno u Zagrebu, a ovdje tvrdi kako je Izvršni odvor HNS-a postupio prema primljenim kandidaturama.

"Na Izvršnom odboru jednoglasno je izglasano da Split bude domaćin utakmice protiv Mađarske koja je na rasporedu 10. listopada. Kandidatura postoji, a potpisao ju je tadašnji predsjednik hajduka Jasmin Huljaj još sedmog prosinca prošle godine. Tada se Hajduk kandidirao i za dvoboj protiv Slovačke koji je na rasporedu u studenom", istaknuo je Kustić za Sportske novosti.

Kustić tvrdi kako HNS ima pismenu kandidaturu Splita za dvoboje s Mađarskom i Slovačkom.

"Split se kandidirao i to imamo napismeno. Primili smo zahtjeve i Zagreba, Rijeke, Pule i Osijeka, ali izbor je pao na Split. Prije nekoliko dana dobro smo dočekani u Splitu i Omišu, izbornik i igrači izrazili su želju za igranjem u Splitu i mi smo je poštovali."

Odluka o domaćinstvu još uvijek nije poslana Uefi i teoretski ona može biti promijenjena.

"Još ništa nije poslano Uefi jer je sljedeći korak sastanak s predstavnicima Hajduka i Grada Splita vezano uz organizaciju utakmice. Očekujem da ćemo se sastati u narednih nekoliko dana."

Kustić dodaje kako su u HNS stigle brojne pozitivne reakcije nakon domaćinstva Splitu.

"Odmah nakon što je pala odluka na Split, primili smo stotine zahtjeva za ulaznicama i brojne čestitke. Svi mi u Savezu želimo na Poljud, kao i igrači i stručni stožer, ali i tisuće navijača iz Splita i Dalmacije."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!