Nogomet

Olmo: "Mislim da sam pogodio s odlaskom iz Barcelone, nikada nisam zažalio"

Petar Jenjić • petak, 14.06.2019.
Olmo: "Mislim da sam pogodio s odlaskom iz Barcelone, nikada nisam zažalio"
Foto: FaH

Dani Olmo kazao je u razgovoru za AS kako nikada nije bilo sumnje da će igrati za Španjolsku, najavio je svoj nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine i istaknuo kako će nakon natjecanja odlučiti gdje će dalje...

Dani Olmo igrat će za U-21 španjolsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Prije osam mjeseci je debitirao, a otada odigrao još šest utakmica.

"Nogometaš se uvijek nada najboljem, u klubu sam uvijek davao sve od sebe kako bi se našao na popisu. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i nadam se da ću izborniku uzvratiti na terenu. Odluči li me ubaciti u igru, nastojat ću dati svoj maksimum, a ne budem li igrao, bit ću dio ekipe, jedan od njih. Svi smo važni, ne samo jedanaestorica na terenu", kaže Olmo u razgovoru za AS.

Još 2014. godine preselio je iz Barcelone u Dinamo, a do danas nije požalio takvu odluku.

"Mislim da sam pogodio s odlaskom iz Barcelone, nikada nisam zažalio. Nitko ne zna što bi se dogodilo da sam ostao, no sretan sam. Nitko mi nije dao takvu ponudu kao zagrebački Dinamo."

Prošle sezone odigrao je 44 utakmice i pritom postigao 12 golova, a tome je dodao i devet asistencija.

"Moguće je da odem, prošla je sezona bila jako dobra i sada je moram završiti na najbolji način. Poslije toga vidjet ćemo što će biti. Mogao bi ovo biti trenutak za iskorak, no sada sam usredotočen na Euro. Razgovarat ćemo o tome kada završi."

Naravno, dolazili su i pozivi da igra za Hrvatsku.

"Ponosan sam što me Hrvatska želi jer to mi je drugi dom, no san mi je od djetinjstva igrati za Španjolsku, a to mi je i sada. Ponosan sam, nalazim se tamo gdje želim biti, gdje uživam i želim igrati. Uvijek sam bio jasan u vezi s tim. Ponekad se riječi loše interpretiraju, ali uvijek sam govorio da želim igrati za Španjolsku", dodao je Olmo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!