Tenis

Veliki preokret Borne Ćorića za polufinale Hertogenboscha!

Petar Jenjić • petak, 14.06.2019.
Veliki preokret Borne Ćorića za polufinale Hertogenboscha!
Foto: EPA

Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u Hertogenboscha pobjedom protiv Christiana Garina u tri seta. Čileanac je imao veliku prednost, no nije uspio završiti meč...

Veliki preokret napravio je Borna Ćorić u četvrtfinalu Hertogenboscha. Hrvatski tenisač svladao je sedmog nositelja Christiana Garina sa 6:7, 6:3, 7:6 nakon dva sata i 33 minute igre. U polufinalu ga čega bolji iz dvoboja Goffin - Mannarino.

Čileanski tenisač dobio je prvi set, a Ćorić je zatim uzvratio na isti način. U trećem je setu imao dva breaka prednosti i dva je puta servirao za meč, no nije to uspio iskoristiti. Ćorić, koji je postavljen za drugog nositelja, izborio je tie-break, spasio i jednu meč loptu, a zatim i stigao do pobjede.

U prvom su setu oba tenisača čvrsto držala svoj servis, a jedine dvije break šanse imao je Garin, međutim, Ćorić je obje uspio spasiti i izboriti tie-break. Ipak, 13. igra bila je potpuno jednosmjerna. Sedmi nositelj poveo je sa 6:1, a iskoristio ukupno četvrtu set loptu.

Tijekom prvih šest gemova u drugom setu nije bilo promjena. Kod rezultata 3:3 hrvatski je tenisač uspio oduzeti servis protivniku, a zatim, kako ne bi bilo nikakvih problema, još jednim za potvrdu seta.

Odmah na početku odlučujućeg, trećeg seta, Čileanac je oduzeo servis i poveo s 2:0. Nešto kasnije napravio je i još jedan break, poveo s 5:2 i imao servis za set. Međutim, Ćorić je uspio nadoknaditi zaostatak i izboriti tie-break. 13. igra bila je vrlo izjednačena, Garin je vodio sa 6:5 i imao meč loptu, no hrvatski tenisač dobiva tri poena zaredom i dobiva meč.

ATP Hertogenbosch, četvrtfinale:
Christian Garin (7) - Borna Ćorić (2) 7:6 (4), 3:6, 6:7 (6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!