Vodeni sportovi

Novi problemi za Hrvatsku: Nakon Macana otpao i Bukić

Sportnet, Branimir Korać • petak, 14.06.2019.
Novi problemi za Hrvatsku: Nakon Macana otpao i Bukić
Foto: EPA

U petak, 14. lipnja u Zagrebu je bila zakazana konferencija za novinare hrvatske vaterpolske reprezentacije na kojoj je bilo predviđeno kako će izbornik Ivica Tucak odrediti 15-oricu igrača za završni turnir Svjetske lige (18. do 23. lipnja) u Beogradu.

Sastav jest određen, ali ga je u biti odredilo zdravstveno stanje. Na vijest o ozljedi braniča Marka Macana, dan ranije, uslijedila je i nova loša. Sada je pak iz kruga reprezentativnih kandidata za Beograd otpao i Luka Bukić koji se tek bio vratio u A vrstu nakon tri godine.

"Macan nam je možda upitan čak i za Svjetsko prvenstvo u srpnju u Južnoj Koreji. Sada je izgleda otpao i Luka Bukić koji je dobio napadaj slijepog crijeva, možda će morati biti i operiran. Nisu nikako dobre vijesti za nas, međutim, što nas više udaraju, nastojat ćemo biti još jači. Nema plakanja, nema nervoze. Imamo 15-oricu igrača, imamo snagu i kvalitetu, to idemo i pokazati u Beograd, a ovo je možda i dodatan motiv više", jučer će izbornik svjetskih prvaka.

Postoji doduše i opcija da Marko Macan možda dobije plastično ovoj na šaci, te da mu liječnici dopuste treniranje u bazenu. U tom bi slučaju macan čak možda i otputovao u Beograd, ali samo zbog treninga. U ovakvim okolnostima izbornik Tucak je istaknuo kako razmišlja nakon beogradskog turnira pridružiti pripremama još pokojeg igrača.

"U ovom trenutku računam na centra Luku Lozinu, kao i na napadača Antu Viskovića", istaknuo je Tucak.

Jedan od najiskusnijih u sastavu Hrvatske Maro Joković je uoči puta naglasio.

"Sezona je dugačka, broj natjecanja toliki da se više i nama teško snaći, sve to popratiti. No, ipak imamo dovoljno motiva za natjecanje, za svaku utakmicu jer ipak igranje za reprezentaciju nije nešto što je svakodnevna prilika. Unatoč svom umoru i svim zdravstvenim problemima, imamo dovoljno dana za odgovarajuću pripremu."

Kolega mu Ante Vukičević je pridodao.

"Problema imamo, to vidite. Nažalost, situacija je takva kakva je, ali mi moramo i nastavljamo dalje. Poanta je samo svakim treningom biti što bolji, uigraniji i onda takvi, u što optimalnijem stanju odigrati turnir. Cilj je svakako osvojiti turnir kako bi smo se što ranije plasirali na olimpijski turnir u Tokiju", rekao je napadač francuskog Marseillea i hrvatske reprezentacije.

Hrvatski vaterpolisti u Beograd odlaze u nedjelju predvečer, redovnim letom iz Zagreba, a prvi nastup na turniru Svjetske lige imat će u utorak, 18. lipnja od 14.00 sati protiv Kazahstana.

Hrvatska vaterpolska vrsta za završni turnir Svjetske lige u Beogradu:

Vratari - Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost).

Braniči - Andro Bušlje (Olympiacos), Ivan Buljubašić (Mladost) i Hrvoje Benić (Jug CO).

Centri - Luka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (Barceloneta) i Ivan Krapić (Jadran)

Napadači - Maro Joković (Jug CO), Xavi Garcia (Jug CO), Lovre Miloš (Mladost), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Anđelo Šetka (Jadran), Ante Vukičević (Marseille) i Loren Fatović (Jug CO).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!