Nogomet

Kutak za kladioničare: Urugvajci otvaraju nastup na Copa Americi pobjedom

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2019.
Kutak za kladioničare: Urugvajci otvaraju nastup na Copa Americi pobjedom
Foto: EPA

Nastavlja se Copa America, završavaju se kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu, ali i ovotjedni ATP turniri. U našoj ponudi favoriti su Urugvaj, Crna Gora i Matteo Berrettini...

Urugvaj - Ekvador

Urugvaj nastup na Copa Americi otvara susretom protiv Ekvadora. Urugvajci u ovaj susret ulaze sa statusom priličnog favorita, ove godine odigrali su tri utakmice i upisali tri pobjede uz gol razliku 10:0, imaju luksuz da mogu birati između četvorice napadača da je teško reći tko bi predstavljao veću opasnost za Ekvador. Luis Suarez i Edinson Cavani, ali tu su i Maxi Gomez i Cristian Stuani. Obrana je čvrsta kao i uvijek, vezna linija toliko dobra da je upitno hoće li biti mjesta u prvih 11 za jednog Lucasa Torreiru, u svakom slučaju Urugvaj se čini prejakim za Ekvador. Dodatni problem za Ekvadorce je činjenica da je izbornik Hernan Dario Gomez na udaru kritika jer nije zvao sve najbolje igrače i da Copa Americu ne shvaća toliko ozbiljno već je vidi kao pripremu za Copa Americu. Niti igrači nisu sretni zbog toga i govori se o nezadovoljstvu u svlačionici.

Prognoza: Pobjeda Urugvaja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Urugvaja 1.85, neriješeno 3.50, pobjeda Ekvadora 6.00

Crna Gora - Ukrajina

Utakmica biti ili ne biti za Crnu Goru koja mora do pobjede ako misli na Europsko prvenstvo. Drugoplasirana Ukrajina ima bod više i Crna Gora će je preskočiti na ljestvici ako upiše pobjedu u ovom susretu i završiti na drugom mjestu što znači i odlazak na Europsko prvenstvo. Crnogorci su za to sposobni, uostalom na svom parketu svladali su i svjetskog prvaka Dansku, ali i upisali kiks protiv Farskih Otoka odigravši neodlučeno. Ukrajina je slavila u susretima u kojima je i trebala slaviti, svladala je Crnu Goru 29:24 i ovdje joj je dovoljan i remi. Upisala je dosad samo dva poraza i to oba protiv Danske, a Farske Otoke je u gostima svladala teškom mukom uz samo gol razlike.

Prognoza: Pobjeda Crne Gore

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Crne Gore 1.50, neriješeno 8.00, pobjeda Ukrajine 3.10

Matteo Berrettini - Felix Auger-Aliassime

Matteo Berrettini iza sebe ima sjajan tjedan, došao je do finala turnira u Stuttgartu i to pritom slaveći i protiv Nicka Kyrgiosa i Karena Hačanova. Obojicu je svladao bez većih problema u dva seta i zasluženo je došao do finala, a da još uvijek nije izgubio niti set. S druge strane Auger-Aliassime imao je dosta lakši ždrijeb, nije imao nijednog protivnika iz ranga Kyrgiosa i Hačanova, a u polufinalu nije niti morao na teren. Trebao je to biti prvi pravi ispit protiv Miloša Raonića, ali Raonić je predao meč zbog ozljede. Berrettini je pokazao u više navrata tijekom tjedna da i na ovoj podlozi može biti neugodan dok Auger-Aliassime još nije imao pravi ispit.

Prognoza: Pobjeda Berrettinija

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Berrettinija 1.55, pobjeda Auger-Aliassimea 2.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!