Tenis

Matteo Berrettini slavio u Stuttgartu nakon tie-breaka s 24 poena

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2019.
Matteo Berrettini slavio u Stuttgartu nakon tie-breaka s 24 poena

Talijan Matteo Berrettini pobjednik je ATP turnira u Stuttgartu. U finalu je u vrlo zanimljivom meču svladao Felixa Auger-Aliassimea u dva seta...

U neočekivanom finalu turnira u Stuttgartu našli su se Matteo Berrettini i Felix Auger-Aliassime. Berrettini je uzeo pobjedu sa 6:4, 7:6 u susretu koji je odlučen u tie-breaku drugog seta koji je pripao Talijanu s 13:11.

Berrettini je i ranije tijekom turnira izgledao uvjerljivije, svladao je Kyrgiosa i Hačanova dok je Auger-Aliassime imao i lakši ždrijeb i meč manje jer mu je Miloš Raonić predao polufinalni meč bez borbe.

Talijan je na odličan način ušao u finale, došao je do breaka već u trećem gemu kada je poveo s 2:1 i do kraja seta nije dopustio Kanađaninu da mu uopće zaprijeti breakom i vrati se u set.

U drugom setu Auger-Aliassime je imao priliku u prvom i petom gemu spasio ukupno pet break lopti i to u oba gema vezanih, a set je završio u 13. igri. Tamo je Kanađanin propustio pet set lopti, a Berrettini dvije meč lopte prije nego je treću iskoristio i s 13:11 stigao do pobjede.

Berrettini je tako osvojio treći turnir u karijeri nakon što je prošle godine osvojio Gstaad finalnom pobjedom protiv Roberta Bautiste Aguta te ove godine Budimpeštu gdje je u finalu svladao Filipa Krajinovića.

ATP Stuttgart, finale:
Matteo Berrettini (Italija) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 7) 6:4, 7:6(11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!