Tenis

Donna Vekić bez titule u Nottinghamu, Garcia slavila kroz tie-breakove

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2019.
Donna Vekić bez titule u Nottinghamu, Garcia slavila kroz tie-breakove
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela doći do titule u Nottinghamu. U finalu je pporažena od Francuskinje Caroline Garcije koja je slavila nakon više od dva i pol sata borbe...

Šteta, Donna Vekić propustila je dobru priliku za osvajanje turnira u Nottinghamu. Igrala je odlično tijekom cijelog tjedna, u finale je sjajno krenula, bila je svježija i Garcije koja je još u nedjelju završavala polufinalni dvoboj, ali ipak nije uspjela slaviti.

Mora se priznati, Garcia je odigrala jako dobar meč, na ključnim poenima sjajno je reagirala i na kraju ipak zaslužila pobjedu. Nije Vekić odigrala loše, imala je niz krasnih poena, međutim, kao i nerijetko na travi, odlučivale su nijanse koje su bile na strani Garcije.

Prvi set Donna je odradila jako dobro i dobila ga je čak sa 6:2. Povela je Vekić s 4:0, u prva četiri gema Garcia je osvojila samo tri poena da bi se nakon toga uspjela "uključiti u meč" te je Donna uzela set sa 6:2.

Dva puta u drugom setu Garcia je imala break prednosti, oba puta Vekić se vratila i set je otišao u tie-break. Tamo je pala nakon što je povela s 4:3 pa je nakon toga Garcia povezala četiri poena i uzela set.

U trećem setu obje igračice čvrsto su držale svoj servis i nisu dopustile nijednu break loptu te je ponovno odlučio tie-break. Još jednom ga je osvojila Garcia sa 7:4 i stigla do titule.

Za Garciju je ovo sedma titula u karijeri i druga na travi nakon što je 2015. godine slavila u Mallorci finalnom pobjedom protiv Anastasije Sevastove. Ove godine Garcia nije imala nijedan osvojen turnir.

WTA Nottingham, finale:
Caroline Garcia (Francuska, 1) - Donna Vekić (Hrvatska, 2) 2:6, 7:6(4), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!