Nogomet

Ivanković ide u Saudijsku Arabiju: "Razmišljao sam dugo i onda odlučio otići"

Mihaela Bradovski • utorak, 18.06.2019.
Ivanković ide u Saudijsku Arabiju: "Razmišljao sam dugo i onda odlučio otići"
Foto: Marko Jurinec/HINA

Ipak. Ivanković je iz Hrvatske poručio da napušta Persepolis, a novi klub bit će saudijski Al Ahli s kojim je sve dogovorio i čeka se još samo potpis ugovora...

Nakon što je Ivanković poručio da napušta Persepolis, Iranci su odmah reagirali i objavili kako navijači ne moraju brinuti i da će Ivanković ostati, ali ipak na kraju hrvatski stručnjak napušta klub.

"Nisam još ništa potpisao, ali sve smo dogovorili i bit ću trener Al Ahlija. U Saudijsku Arabiju odlazim vrlo brzo , do kraja mjeseca trebao bih biti tamo, Iran je završena priča. Četiri godine sam bio u Persepolisu, tamo sam osvojio šest trofeja, triput bio prvak, igrao finale Lige prvaka, zbližio se s tim ljudima i zemljom i rastanak nije bio lagan. Razmišljao sam dugo i onda odlučio otići", rekao je za Sportske novosti.

Persepolis je ostao Ivankoviću dužan, kao što je dužan i igračima, između kojih je i Mario Budimir, ali hrvatski stručnjak ne sumnja kako će sve na kraju biti poravnato.

"Novac neće biti problem, igrači su danas dobro zaštićeni i uvijek ako ne ide tim nekim normalnim putem, postoje drugi načini naplate. Treba biti strpljiv i siguran sam da će se sve riješiti."

U Saudijskoj Arabiji čeka ga novi izazov, bit će trener jedne od četiri najvećih saudijskih momčadi.

"Al Ahli je jedan od četiri najveća saudijska kluba, to su uz njega i Al Hilal, Al Nassri i Al Ittihad. Jedino u Al Ahliju još nisu radili hrvatski treneri. U Arabiji sam već bio, liga mi je poznata, nogomet, običaji, uz Iran, Saudijska Arabija je najzainteresiranija za nogomet."

"Al Ahli teži najvišim ciljevima i mora pobijediti baš u svakoj utakmici. Vjerujem da ćemo biti uspješni, sa mnom ide i moj stožer, a vidjet ćemo što ćemo s igračkim kadrom."

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!