Nogomet

Jamajka u utakmici dana do sva tri boda, Salvador slavio u uspavanci

Branimir Korać • utorak, 18.06.2019.
Jamajka u utakmici dana do sva tri boda, Salvador slavio u uspavanci
Foto: EPA

Odigrana su dva susreta prvog kola skupine C Gold Cupa, a do pobjede su došli Jamajka i Salvador. Posebno dobar dvoboj odigrali su Jamajka i Honduras u kojem je postignuto pet pogodaka...

U prvom zvučnijem dvoboju ovog Gold Cupa susrele su se reprezentacije koje imaju i iskustva igranja na svjetskim prvenstvima u novije doba, a Jamajka je u tom dvoboju svladala Honduras s 3:2.

Jamajčani su došli do pobjede lakše nego što rezultat sugerira, Honduras je tek u završnici stigao do smanjenja zaostatka i nije bilo dovoljno vremena za preokret.

U prvom poluvremenu Jamajka je došla do dva gola prednosti, a za oba he zaslužan Dever Orgill, inače napadač turskog Ankaragucua. Orgill je u 15. minuti doveo Jamajku u vodstvo, a u završnici prvog dijela povisio je na 2:0, oba puta iz sumnjive pozicije.

Honduras je došao do smanjenja zaostatka u 54. minuti kada je Anthony Lozano zabio za 2:1 nakon pogreške braniča Jamajke Shauna Francisa koji je možda i pod prekršajem izgubio loptu.

Ipak vrlo brzo Jamajka vraća na svoju stranu dva gola prednosti, već u 56. minuti krasnim golom nakon kornera Damion Lowe zabija za 3:1.

U završnici susreta Honduras je smanjio na konačnih 3:2, pogodak je stigao u 92. minuti, strijelac je bio Rubilio Castillo i nije bilo vremena za potpuni povratak Hondurasa.

U drugom susretu sastali su se Curacao i Salvador, a Salvador je minimalno slavio 1:0. Jedini pogodak postigao je Nelson Bonilla u samoj završnici prvog poluvremena.

Inače bio je to dosta skroman dvoboj s vrlo malo prilika na obje strane, bilo je puno pogrešaka i izbornici ne mogu biti zadovoljni igrom. Nešto zadovoljniji ipak može biti Meksikanac na klupi Salvadora Carlos Martinez jer su njegovi igrači iščupali barem tri boda.

Gold Cup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Curacao0:1Salvador
Jamajka3:2Honduras
1Jamajka 34:3+15
2Curacao 32:204
3Salvador 31:4-34
4Honduras 36:4+23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!