Nogomet

Gzira United: Prije tri godine ušla u prvu ligu, prije mjesec dana dobila novog trenera

Petar Jenjić • utorak, 18.06.2019.
Gzira United: Prije tri godine ušla u prvu ligu, prije mjesec dana dobila novog trenera

Na ždrijebu prvog pretkola Europske lige, momčad Hajduka za protivnika je dobila maltešku Gziru United koja se tek nedavno ustalila u najvišem rangu...

Hajduk je za protivnika u prvom pretkolu Europske lige dobio Gziru United, malteški klub koji je osnovan 1947. godine, a jedini klupski trofej, nacionalni Kup, osvojen je daleke 1973.

Ulazak u najviši rang malteškog nogometa izborila je prije tri godine, a prošlu sezonu zaključila na trećem mjestu s 50 bodova, osam manje od prvaka Vallette i drugoplasiranog Hiberniansa.

Momčad je do trećeg mjesta vodio Jesmond Zerafa, a prije mjesec dana preuzeo ju je Talijan Giovani Tedesco koji je imao bogatu igračku karijeru. Igrao je za brojne talijanske klubove: Regginu, Fiorentinu, Foggiu, Salernitanu, Perugiu, Genou i Palermo. Od 2012. godine prešao je u trenerske vode, a većinu je vremena proveo po klubovima na Malti.

I pretprošlu sezonu Gzira je završila na trećem mjestu i krenula u natjecanje od prvog pretkola Europske lige. Svladala je andorsku Sant Juliju s ukupnih 4:1, no u drugom pretkolu prejak je bio Radnički iz Niša. Srpska je momčad pobijedila s ukupnih 5:0. Ovo će momčadi biti ukupno treći izlazak u europska natjecanja.

Što se tiče igrača, prošle sezone posebno se izdvojio Nigerijac Haruna Garba koji je bio prvi strijelac momčadi sa 17 golova, dok su po osam pogodaka dodali Andrew Cohen i Amadou Samb.

Međutim, iako se radi o prvom pretkolu, ne očekujemo prevelike probleme za Hajduk koji bi trebao upisati pobjede u obje utakmice. Posljednji puta protiv jednog kluba s Malte igrao je još 2008. godine. Protivnik u kvalifikacijama za Kup UEFA bila je Birkirkara, a Bili su slavili s ukupnih 7:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!