Nogomet

Kako su igrali: Obrambeni dio očajan, neki se moraju probuditi

Branimir Korać • utorak, 18.06.2019.
Kako su igrali: Obrambeni dio očajan, neki se moraju probuditi
Foto: EPA

Hrvatska je odigrala jako lošu utakmicu na otvaranju Europskog prvenstva do 21 godine. Previše neraspoloženih pojedinaca, ozljeda Brekala i niz udaraca za samopouzdanje, bolje nije niti mogla...

Josip Posavec - Navikli smo na njegove bolje predstave iz dresa Hajduka, ovdje nesiguran kao i većina momčadi. Jedan od krivaca za drugi pogodak, kod ostala tri nije mogao puno, ali nije to bio Posavec kakvog smo očekivali, dosta nesiguran.

Filip Benković - Već ova utakmica pokazala je da je trebalo malo više koordinacije između Dalića i Gračana. Dalić realno nije računao na Benkovića za Wales i bio bi puno korisniji Gračanu kako bi mogao uigravati Benkovića i Katića. Ovako su bili uglavnom pogubljeni i bez ikakve sinkronizacije.

Josip Brekalo - Velika šteta, jedan od dvojice koji je imao sposobnost okrenut utakmicu i odvesti je na hrvatsku stranu je ozlijeđen. U toj situaciji čak nije niti prekršaj dosuđen. Ako je izgubljen za ovo Prvenstvo, Hrvatska će biti za klasu slabija.

Alen Halilović - Što reći? Halilović mora shvatiti da nije Messi da ne mora igrati obranu sa stopostotnim angažmanom. I njegovom zaslugom Rumunji su imali ogromne koridore prema naprijed. Ako je već bio nepostojeći u defenzivi, morao je bar prema naprijed pokazati visoku klasu, ali nije niti to. Vrlo loš nastup.

Marin Jakoliš - Puno truda, malo koristi. Ono što je upadalo u oči je dosta loš pregled igre u ovom susretu. U nekoliko navrata nije shvatio kako ima dobro pozicionirane suigrače već je išao sam.

Nikola Katić - Potpuno nesinkroniziran s Benkovićem. Obojica su ispadali i nisu znali kako se braniti od Puscasa i društva. Ne može biti prolazna ocjena, ali i vjerujemo da jako teško može lošije od ovog.

Nikola Moro - Igrao solidno pa se onda ispuhao. Jedan od onih koji je pokazao da ima neke kvalitete i da može biti od velike koristi u budućnosti u hrvatskom nogometu. U drugom dijelu dosta loš.

Borna Sosa - Katastrofalna pogreška kod trećeg gola Rumunja. Izgubio je loptu odmah pred svojim kaznenim prostorom nepotrebnim driblingom. U prvom dijelu imao nekoliko korektnih prodora, ali i on je kao ostatak obrane bio na godišnjem.

Ivan Šunjić - Imao nekarakteristično puno pogrešaka, ali u dobroj mjeri kriva je za to i taktika Hrvatske. Ostajao je sam na ogromnom prostoru, Rumunji su nadirali sa svih strana pa je zatvarao, napuštao poziciju, ukratko igrao je ispod svoje razina, ali nije jedini krivac.

Filip Uremović - U klubu stoper, u reprezentaciji bek. Nije bio dobar, često je na njegovoj poziciji ostajalo previše prostora za Rusiju koja je to koristila.

Nikola Vlašić - Klasa za ostale Hrvate na travnjaku, strijelac i imao još jednu sjajnu priliku. Kasnije su to vidjeli i Rumunji te ga usporili. Svakako najbolji Hrvat.

Domagoj Bradarić - Imao je dobrih razdoblja, ali i loših. S fizičke i voljne strane dobar, ali s taktičke daleko od toga, dosta krivih postavljanja i onda jurnjava za protivnikom

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!