Nogomet

Odlična završnica u skupini C: Italija, Australija i Brazil idu u nokaut fazu

Jan Šneler • utorak, 18.06.2019.
Odlična završnica u skupini C: Italija, Australija i Brazil idu u nokaut fazu
Foto: EPA

Odigrane su utakmice trećeg kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene, a čak tri ekipe iz te skupine osigurale su nastup u nokaut fazi...

Prije današnjeg posljednjeg kola grupne faze u skupini C, Italija je jedina bila sigurna u prolaz. Talijanke su imale šest bodova nakon dva kola, dok su Australija i Brazil imali po tri boda. Pobjedama protiv Italije i Jamajke, Brazil i Australija došli su do šest bodova koji im jamči nastup u nokaut fazi.

Brazil bi vjerojatno i remijem došao vrlo blizu nokaut faze, pa čak je postojala i opcija u kojoj bi i s tri boda mogli biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Ipak, najjednostavnije je bilo slaviti i to su Brazilke uspjele u drugom dijelu. Jedini pogodak djelo je Marte iz 74. minute kada je brazilska nogometašica precizno izvela kazneni udarac.

U drugom susretu bilo je jasno kako Jamajka nema velikih šansi protiv Australije. Fenomenalna je bila Samantha Kerr koja je praktički sama pobijedili Jamajčanke. U prvom dijelu Kerr je s dva pogotka dovela svoju ekipu u veliku prednost. U nastavku, u 49. minuti, Havana Solaun nakratko vraća Jamajku u igru, ali Kerr s još dva pogotka u 69. i 83. minuti zaključuje susret i donosi Australiji drugo mjesto u skupini. Napomenimo kako se današnjom predstavom Kerr svrstala na samo čelo najboljih strijelaca s Alex Morgan. Obje imaju po pet postignutih golova.

Australke će u osmini finala igrati 22. lipnja protiv Norvežanki, dok će Talijanke koje su završile kao prve u skupini čekati trećeplasiranu ekipu. Jednako tako, Brazilke čekaju konačni izračun kako bi saznali protiv koje prvoplasirane ekipe će igrati.

Svjetsko prvenstvo u nogometu (ž), 3. kolo:
Italija - Brazil 0:1
Jamajka - Australija 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!