Vodeni sportovi

Tucak: "Odigrati ovakve dvije utakmice u periodu od 15 sati nije humano"

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 21.06.2019.
Tucak: "Odigrati ovakve dvije utakmice u periodu od 15 sati nije humano"
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolisti pobjedom protiv Australije osigurali su drugo mjesto u svojoj skupini završnog turnira Svjetske lige te četvrtfinalni dvoboj protiv Japana...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Australije rezultatom 11:9, a već je u petak očekuje novi dvoboj, onaj s izabranom vrstom Japana. Na gust raspored osvrnuo se i izbornik Barakuda Ivica Tucak.

"Očekivano teška utakmica, s obzirom na okolnosti, odnosno ovaj vrlo jak ritam svakodnevnih utakmica. Bilo je bitno pobijediti ovu utakmicu, iako puno toga nije funkcioniralo u našoj igri. Želio sam da bez obzira na umor odigramo maksimalno koliko možemo. Bit će puno pouka iz ovog dvoboja. No moramo biti realni, odigrati ovakve dvije utakmice u periodu od 15 sati nije humano. Stoga čestitke igračima što su smogli snage, kada je bilo najpotrebnije odigrali smo kako treba te relativno mirno priveli utakmice kraju."

Dizanje obrane i ubrzanje ritma u drugoj polovici dvoboja za hrvatske je vaterpoliste postavilo stvari na svoje mjesto, smatra strijelac dva pogotka Ivan Krapić.

"Nismo ušli kako treba u utakmicu, prve dvije četvrtine bili smo dosta mlitavi i spori i u kretanjima i razmišljanjima. U trećoj četvrtini, čim smo malo ubrzali ritam i digli obranu na najveći nivo stvari su počele sjedati na svoje mjesto i utakmicu smo rutinski priveli kraju."

Hrvatska će se u petak, 21. lipnja, sastati s Japanom. Utakmica je na rasporedu u 16.45.

HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!