Vodeni sportovi

Hrvatska slavila protiv Australije, u četvrtfinalu je vjerojatno očekuje Japan

Jan Šneler • četvrtak, 20.06.2019.
Hrvatska slavila protiv Australije, u četvrtfinalu je vjerojatno očekuje Japan

U posljednjem kolu grupne faze Super Finala Svjetske lige, Hrvatska je došla do pobjede protiv Australije te će s drugog mjesta ići u nokaut fazu...

Završena je grupna faza Super Finala Svjetske lige i hrvatski vaterpolisti mogu biti zadovoljni uspjehom. Nakon tri utakmice, jedini poraz upisali su protiv domaćina Srbije, a danas poslijepodne svladali su Australiju rezultatom 11:9.

Početak susreta nije bio idealan te su se Barakude dugo mučile s Australijom. Nakon prvih osam minuta, Australci su vodili s 2:3. U nastavku Australija povećava prednost na dva pogotka, no Hrvatska uspijeva smiriti pritisak protivnika i na poluvrijeme otići s minimalnim zaostatkom.

Treća četvrtina ipak je pokazala pravu moć Hrvatske. Barakude su igrale sjajno u obrani i napadu i serijom od pet pogodaka došle do prednosti od 9:5. Nažalost, zbog malo opuštanja Australija je uspjela smanjiti zaostatak, ali i dalje su Barakude vodile s 10:8. Posljednja četvrtina prošla je mirno, bez velikih problema i Hrvatska je na kraju mirno slavila.

Kod Hrvatske su dva pogotka postigli Maro Joković i Ivan Krapić, dok je za momčad koju vodi Elvis Fatović, Andrew Ford postigao tri pogotka.

Premda još ne može točno znati kako će se odviti susreti u skupini A, Hrvatska će najvjerojatnije sutra igrati s Japanom u četvrtfinalnom susretu, a u slučaju slavlja, najvjerojatniji protivnik u polufinalu bit će Španjolska.

Svjetska liga, Super Finale, 3. kolo:
Hrvatska - Australija 11:9 (2-3, 2-2, 6-3, 1-1)

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!