Vodeni sportovi

Tucak: "Najviše me brine ovaj sudački kriterij, ako se ovako nastavi ne vidim ga kao dobrobit za naš sport"

Sportnet • četvrtak, 20.06.2019.
Tucak: "Najviše me brine ovaj sudački kriterij, ako se ovako nastavi ne vidim ga kao dobrobit za naš sport"
Foto: FaH

Hrvatska je u drugom dvoboju završnog turnira Svjetske lige upisala poraz od izabrane vrste Srbije, a po završetku susreta najviše se pričalo o novim vaterpolskim pravilima koja su rezultirala nejasnim sudačkim kriterijem, brojnim osobnim pogreškama i situaciji da na hrvatskoj klupi gotovo da nema dovoljno igrača za ulazak u igru...

Druga utakmica turnira Super finala Svjetske lige mogla bi biti i utakmica dostojna finala. Reprezentacije Srbije i Hrvatske odigrale su odličnu utakmicu, no sportska sreća ovoga je puta presudila u korist Srbije koja je pobijedila rezultatom 11:10.

"Vidjeli smo dva dijela utakmice, prvi dio koji smo kontrolirali i igrom i rezultatom međutim nismo se uspjeli odvojiti na plus dva ili tri iako smo imali sve u svojim rukama. Sredinom treće četvrtine kada se Srbija odvojila na plus tri upali smo u rupu međutim smogli smo snage vratiti se našoj igri, napadima, izrađenim akcijama, plivanjima, kontranapadom Xavija, onime što treba biti naša igra, međutim nismo više imali snage na kraju. No ono što me najviše brine je ovaj kriterij, ako se ovako nastavi ne vidim ga kao dobrobit za naš sport. Ja više nisam imao niti jednog igrača na klupi. Uopće sada ne pričam o utakmici Hrvatska – Srbija već o nejasnom sudačkom kriteriju", pojasnio je izbornik Barakuda Ivica Tucak.

Utakmica je donijela strahovito puno isključenja igrača, što je komentirano kao nova vaterpolska pravila koja su poremetila kriterij sudaca, koji nikome nije u potpunosti jasan.

Čak petorica hrvatskih igrača zaradila su tri osobne pogreške - Benić, Buljubašić, Vukičević, Bušlje i Miloš, dok su i sa srpske strane također izašla čak trojica, Drašović, Filipović i Mitrović.

"Očekivali smo tešku utakmicu kao što je i bila. Čestitam im na pobjedi, zasluženo su pobijedili, bili su agresivni, a mi nismo znali odgovoriti na sudački kriterij. Bilo je dosta isključenja, cijelu utakmicu igrač više-manje. Držim da možemo biti zadovoljni kako smo igrali, naravno da ima prostora za poboljšanje, turnir je dug, igra se još puno i vjerujem da će to sve biti u redu za nas. No nismo znali odgovoriti na taj novi sudački kriterij. Jednu utakmicu sude ovako, drugo onako, mislim da se i oni još traže. Smatram da će nam svima trebati malo vremena da se naviknemo na to, no ništa strašno. Možemo biti žalosni što nismo pobijedili jer bili smo blizu. Prvi mogući susret s njima je u finalu, nadam se da ćemo doći do tamo, ima još dosta utakmica do tada, idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da ćemo biti dobri", na dvoboj sa Srbijom, sudački kriterij, ali i čitav turnir osvrnuo se i vratar Ivan Marcelić koji je branio cijelu utakmicu, te ostvario šest obrana.

HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!