Košarka

Generalni direktor Spursa: "Osjećali smo da je Šamanić najbolji igrač u tom trenutku"

Petar Jenjić • petak, 21.06.2019.
Generalni direktor Spursa: "Osjećali smo da je Šamanić najbolji igrač u tom trenutku"
Foto: Pixsell

Generalni direktor Spursa R.C. Buford kazao je kako je potrošeni 19. pick na Luku Šamanića bio primjeren te da su osjetili da je najbolji igrač u tom trenutku...

San Antonio Spursi ništa nisu prepuštali slučaju te su izabrali Luku Šamanića kao 19. na draftu. Uz hrvatskog košarkaša put San Antonija će Keldon Johnson s Kentuckyja i Quinndary Weatherspoon s Mississippi Statea.

"Osjetili smo da ga uzimamo na primjerenom mjestu. Ne znam brinemo li se kada trebamo nekoga uzeti. Osjećali smo da je najbolji igrač u tom trenutku, jako je talentiran na svojoj poziciji koja je sada potrebna u našoj ligi. Mora malo "ojačati" svoju igru, biti bolji fizički, ali sa strane talenta i vještina, osjećamo da smo dobili nekoga tko će se jako dobro prilagoditi s razvojem mnogih naših mladih igrača" kazao je generalni direktor Spursa R.C. Buford.

Hrvatski košarkaš neće se vraćati u Europu, već će ostati odmah u SAD-u. Spursi su momčad koja je svoje nove izbore jako često prvo provjeravala kroz G-ligu, u Austin Spursima.

"Austin daje dobru priliku nama i našim igračima da iskoriste sve prednosti koje se pružaju radom tamo. Sa stavom našeg stožera i detaljima koji se prenose iz Austina u San Antonio, omogućava rast koji vidimo. Stavio je u poziciju Coryja Josepha da postane uspješan, kao i Kylea Andersona te Dejountea Murrayja i Derricka Whitea da uskoče u momčad. Mislim da je to danak Popovichu i našem trenerskom stožeru koji vjeruju u proces i omogućavaju ovim momcima da dobiju priliku biti uspješni", dodao je Buford.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!