Nogomet

Na današnji dan: Hrvatska demonstrirala silu protiv Messija i Argentine

Petar Jenjić • petak, 21.06.2019.
Na današnji dan: Hrvatska demonstrirala silu protiv Messija i Argentine
Foto: FaH

Hrvatska je na današnji dan prošle godine demonstrirala silu protiv Argentine, slavila s 3:0, i osigurala plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva...

Nakon pobjede protiv Nigerije, pred Hrvatskom je bio dosta teži zadatak u drugoj utakmici skupine Svjetskog prvenstva. Na drugoj je strani stajala Argentina predvođena Leom Messijem koja je u prvom kolu "samo" remizirala s Islandom.

Prvo je poluvrijeme bilo nešto izjednačenije, svoje je prilike za pogodak imala i Argentina, no drugih 45 minuta apsolutno je pripalo Dalićevim izabranicima koju su demonstrirali najbolji nogomet u dotadašnjem dijelu turnira i zasluženo stigli do pobjede.

Sve je krenulo od pogreške Caballera, vratar Argentine slabo je izbacio jednu loptu koja je došla do Ante Rebića, a hrvatski veznjak sjajnim volejem poslao loptu u mrežu. Prijetili su i Gaučosi, ali ništa što Hrvatska nije mogla otkloniti.

I onda je u 80. minuti do lopte stigao Luka Modrić, uputio neobranjiv udarac s 25 metara te odličnu utakmicu začinio još boljim golom. U završnici utakmice Mateo Kovačić poigrao se s argentinskom obranom i nesebično uposlio Ivana Rakitić koji je potvrdio pobjedu.

Bila je to katastrofa za Messija i katastrofa za Argentinu koja je tako upisala najteži poraz u prvoj fazi Svjetskog prvenstva još od 1958. kada ih je porazila Čehoslovačka sa 6:1.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!