Nogomet

Kutak za kladioničare: Hrvatska ide po finale preko Španjolske, Herbert bi mogao namučiti Federera

Jan Šneler • subota, 22.06.2019.
Kutak za kladioničare: Hrvatska ide po finale preko Španjolske, Herbert bi mogao namučiti Federera
Foto: FaH

Bogat je sportski dan ispred nas, a izdvojili smo po jedan nogometni, teniski i vaterpolski par. Barakude će odmjeriti snage protiv Španjolske, na Copa Americi domaćin Brazil želi isprati gorak okus remija protiv Venezuele, dok će Roger Federer tražiti finale Hallea protiv Pierrea-Huguesa Herberta...

Brazil - Peru

Na rasporedu je treće kolo grupne faze Copa Americe. Brazil u Sao Paulu dočekuje Peru i veliki je favorit za novu pobjedu. Nakon slavlja protiv Bolivije (3:0), od Brazila se očekivala uvjerljiva pobjeda protiv Venezuele, no završilo je bez pogodaka 0:0.

Nisu sretni bili Brazilci nakon tog susreta, VAR im je poništio dva pogotka te nisu imali niti sreće. Večeras ipak moraju ozbiljnije shvatiti posao, odraditi ga maksimalno i pokušati biti što efikasniji u napadu. Kvalitete definitivno imaju, pogotovo u tom segmentu igre.

Što se tiče Perua, njih bi vrlo vjerojatno i poraz odveo dalje, bez obzira na ishod susreta Venezuele i Bolivije. S obzirom da dalje idu prve dvije momčadi iz svake skupine te dvije najbolje (od tri) trećeplasirane, Peru nema velikih briga. Peruanci će svakako nastojati iznenaditi Brazil, nisu poraženi u posljednjih sedam susreta na Copa Americi, ali objektivno Carioce su veliki favoriti te vjerujemo u njihovu pobjedu.

Prognoza: Brazil pobjeđuje s hendikepom

Koeficijenti (Supersport): Brazil -1 @1.90, Peru +1 @1.70

Roger Federer - Pierre-Hugues Herbert

Na rasporedu je polufinale ATP turnira u Halleu, a za mjesto u finalu borit će se Roger Federer i Pierre-Hugues Herbert. Švicarski tenisač imao je velikih problema u osmini finala protiv Jo-Wilfrieda Tsonge koji ga je iznimno namučio i testirao do krajnjih granica.

U četvrtfinalu relativno lako prošao je Roberta Bautistu-Aguta premda je Španjolac uspio osvojiti jedan set. S druge strane, Herbert je bez problema prošao Bornu Ćorića koji je predao meč, a malo više problema imao je protiv Sergeja Stakhovskog. Francuski tenisač definitivno je odmorniji, ali i pun motiva da pruži što veći otpor sjajnom Federeru na njegovoj travi.

Federer se spremam za novi Wimbledon koji počinje za malo više od tjedan dana, želi daleko bolji rezultat od prošlogodišnjeg četvrtfinala u kojem je ispao od finalista Kevina Andersona. Ipak, čini se kako u Halleu još uvijek nije na najvišoj razini, što je svakako i razumljivo te bi mu Herbert mogao zapapriti, pa možda čak i oduzeti set.

Prognoza: Više od 21.5 gemova

Koeficijenti (Supersport): Više od 21.5 @1.85, Manje od 21.5 @1.85
Hrvatska - Španjolska

Polufinale Super Finala Svjetske lige donosi oglede Hrvatske i Španjolske te Srbije i Australije. Objektivno, većina očekuje ponavljanje ogleda iz grupne faze u finalu, odnosno borbe Hrvatske i Srbije za osvajanje turnira i osiguravanje plasmana na Olimpijske igre u Tokio.

Prije finala, Barakude moraju proći nezgodnu Španjolsku koja uz prethodno dvije navedene reprezentacije spada u najveće favorite za osvajanje Svjetske lige. Španjolci su odlično posloženi, imaju pregršt iskusnih igrača i ono što ih najviše odliku je nevjerojatna brzina i kontra s obzirom na fizičku snagu koju posjeduju.

Hrvatska je imala problema s njima u posljednjim susretima, ali svaka utakmica je specifična tako da ne treba suditi prema prošlim ogledima. Ako Hrvatska uspije zaustaviti šut Španjolske, ako primiri njihove kontre i bude mirna i staložena u napadu s igračem više, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Barakude jesu favoriti i to trebaju dokazati u bazenu.

Procjena: Pobjeda Hrvatske

Koeficijenti (Supersport): Hrvatska @1.70, neriješeno @8.00, Španjolska @3.50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!