Tenis

Petra Martić bez finala u Birminghamu, Njemica slavila u dva seta

Mihaela Bradovski • subota, 22.06.2019.
Petra Martić bez finala u Birminghamu, Njemica slavila u dva seta
Foto: EPA

Unatoč porazu u polufinalu turnira u Birminghamu, Petra Martić može biti zadovoljna nastupom na ovom turniru. Došla je do polufinala, ali dalje nije mogla...

Njemica Julia Goerges igrat će u finalu turnira u Birminghamu protiv Australke Ashleigh Barty. Goerges je u polufinalu svladala Petru Martić u dva seta sa 6:4, 6:3.

Martić je dogurala do polufinala, odigrala je četiri meča na ovom turniru i to je najvažnije uoči Wimbledona gdje će sigurno biti u boljoj situaciji nakon što je skupila nešto više mečeva na travi.

Protiv Goerges nije išlo. Njemica dosta dobro igra na ovoj podlozi i to je potvrdila i ovog tjedna. Samo je u prvom kolu protiv Dajane Jastremske upisala pobjedu u tri seta, ostale je protivnice svladala u dva seta i to joj nitko nije uzeo više od četiri gema po setu.

Prvi set protiv Martić uzela je sa 6:4 nakon što je u devetom gemu došla do breaka iskoristivši prvu break loptu u meču. U drugom setu igračice su odmah razmijenile breakove. Kod 2:1 Martić nije realizirala break loptu za prednost, odmah nakon toga gubi servis i do kraja meča više nije imala nikakve šanse.

Birmingham, polufinale:
Julia Goerges (Njemačka, 8) - Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!