Nogomet

SAD napunio mrežu Trinidada i Tobaga za drugu pobjedu na Gold Cupu

Petar Jenjić • nedjelja, 23.06.2019.
SAD napunio mrežu Trinidada i Tobaga za drugu pobjedu na Gold Cupu
Foto: EPA

Sjedinjene Američke Države stigle su do druge pobjede na Gold Cupu, noćas su u Clevelandu pregazile Trinidad i Tobago sa 6:0...

Svoju drugu pobjedu na Gold Cupu upisali su nogometaši SAD-a koji su za protivnika imali dobro poznati Trinidad i Tobago, reprezentaciju koja ih je prije dvije godine izbacila sa Svjetskog prvenstva u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

Tako je nakon rutinske pobjede protiv Gvajane od 4:0, još lakše stigao do pobjede protiv Trinidada, u utakmici odigranoj u Clevelandu. Slavio je sa 6:0 te će se u posljednjem kolu skupine za prvo mjesto boriti protiv reprezentacije Paname.

Sve se otvorilo za Amerikance tek u završnici prvog poluvremena, Christian Pulisic je ubacio, a glavom loptu u mrežu skrenuo Aaron Long. U nastavku susreta, SAD uspio je novim golovima potpuno slomiti otpor protivnika.

Svoj prvi pogodak na susretu Gyasi Zardes zabio je u 66. minuti na asistenciju Nicka Lime, da bi već tri minute kasnije ponovno bio strijelac. Mogao je Zardes i to hat-tricka nakon toga, međutim, udarac mu je završio na stativi.

Na 4:0 povisio je Christian Pulisic u 73. minuti nakon što je najveći dio posla napravio Jordan Morris. Pet minuta kasnije isti je je igrač ponovno bio asistent, ovoga puta za Paula Arriolu. Konačan rezultat u sudačkoj nadoknadi, svojim drugim golom, postavio je Long.

Gold Cup, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Gvajana2:4Panama
SAD6:0Trinidad i Tobago
1SAD 311:0+119
2Panama 36:3+36
3Gvajana 33:9-61
4Trinidad i Tobago 31:9-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!