Tenis

Roger Federer deseti put osvojio titulu na jednom od svojih omiljenijih turnira

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.06.2019.
Roger Federer deseti put osvojio titulu na jednom od svojih omiljenijih turnira
Foto: EPA

Roger Federer pobjednik je ATP turnira u Halleu. Federer je u finalu bio bolji od Davida Goffina sa 7:6, 6:1 i jedini je tenisač uz Rafaela Nadala koji je deset puta slavio na jednom turniru...

Deseta kruna najboljeg za Federera u Halleu, na turniru kojem se uvijek vraća i koji je nerijetko označavao kao jednim od najomiljenijih.

U finalu turnira u Halleu prošle godine poražen je od Borne Ćorića, Bornu je ove godine ozljeda leđa zaustavila u četvrtfinalu pa je Federer u finalu za protivnika imao Davida Goffina.

S Belgijcem se lako obračunao, slavio je 7:6, 6:1 i tako deseti put podigao trofej na ovom turniru. Nadal je jedini igrač koji je upisao dvoznamenkast broj titula na jednom turniru, on je to napravio u Roland Garrosu, a Roger u Halleu.

Osim što je deset puta osvajao Halle, Federer ima devet titula u Baselu te po osam u Wimbledonu i Dubaiju. Cincinnati je osvajao sedam puta.

Halle je sada na šestom mjestu Federerove liste turnira s najviše pobjeda, najviše ih je upisao na Australian Openu 97, u Wimbledonu ima dvije manje, na US Openu 85, u Baselu 71, Roland Garrosu 70 te sada u Halleu 68.

Zanimljivo, u Halleu je nastupio prvi put 2000. godine, a nijedan igrač iz tog ždrijeba nije više aktivan. Tada su u Halleu nastupili i njegov trener Ivan Ljubičić te Goffinov trener Thomas Johansson.

ATP Halle, finale:
Roger Federer (Švicarska, 1) - David Goffin (Belgija) 7:6(2), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!