Tenis

Ashleigh Barty uzela titulu u Birminghamu i svrgnula Naomi Osaku s vrha WTA ljestvice

Branimir Korać • nedjelja, 23.06.2019.
Ashleigh Barty uzela titulu u Birminghamu i svrgnula Naomi Osaku s vrha WTA ljestvice
Foto: EPA

Australka Ashleigh Barty nova je prva igračica svijeta. Barty je u finalu Birminghama svladala Juliju Goerges i tako je svrgnula s vrha ljestvice Naomi Osaku...

Nakon što je osvojila Roland Garros, Ashleigh Barty došla je u poziciju postati i svjetski broj jedan, ali za to je prvenstveno morala osvojiti turnir u Birminghamu.

Uspjela je. Išlo joj je u prilog i što je Naomi Osaka rano ispala pa je Barty osvajanjem Birminghama zasjela na vrh ljestvice.

Australka je na putu do titule i broja jedan na WTA ljestvici, svladala i Donnu Vekić koja joj je bila prva protivnica, a na putu do titule nije izgubila niti set.

U finalu je bila bolja od Julije Goerges sa 6:3, 7:5, a ujedno je postala i prva Australka koja je zasjela na vrh WTA ljestvice u zadnjih 43 godine. Zadnja kojoj je to pošlo za rukom bila je 1976. godine Evonne Goolagong.

Dolazak na vrh Ashleigh Barty je pomalo čudesna priča, Australka je naime 2014. godine završila s tenisom i odlučila prestati igrati, naredne gotovo dvije godine bavila se cricketom i onda se ipak vratila 2016. godine. Tri godine kasnije postala je najbolja igračica svijeta.

Birmingham, finale:
Ashleigh Barty (Australija, 2) - Julia Goerges (Njemačka, 8) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!