Nogomet

Gračan: "Želja nam je ostvariti pozitivan rezultat, protiv Francuske smo pokazali da možemo"

Mihaela Bradovski, hns.family • ponedjeljak, 24.06.2019.
Gračan: "Želja nam je ostvariti pozitivan rezultat, protiv Francuske smo pokazali da možemo"
Foto: Pixsell

Izbornik mladih Vatrenih Nenad Gračan i reprezentativci Nikola Moro i Branimir Kalaica održali su konferenciju za medije uoči sraza s Engleskom, posljednjem na Europskom prvenstvu...

Nakon poraza od Rumunjske i Francuske, hrvatske U-21 reprezentativce očekuje susret trećeg kola protiv Engleske, posljednji na ovom Europskom prvenstvu. Izbornik Nenad Gračan najavio je planove za ovaj dvoboj, a tiču se i rotacije unutar sastava.

"Bit će za Engleze određenih promjena u momčadi, razmišljamo da svi koji su ovdje ujedno i nastupe. Ovo je veliko iskustvo za sve, i one kojima su to zadnji nastupi za ovu generaciju i one koji ostaju. Važno je ne posustajati bez obzira na poraze, vidjeli smo da problema na ovako jakom turniru imaju i po imenima jače reprezentacije. Želja nam je ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Francuske smo pokazali da možemo, da smo se fizički i psihički podigli te želimo ostati na toj razini i pokušati pobijediti."

Branimir Kalaica

"Engleska je vrlo snažna momčad, a budemo li igrali kao protiv Francuske, možemo se nositi s njima. Nadam se da ću zaigrati, a odluka je na izborniku."

Veznjak Nikola Moro smatra da pozicije na kojima se nalaze Hrvatska i Engleska nisu realne, a dodao je kako je ovaj kadar na Euru ostao dužan ne samo navijačima nego i sam sebi.

"Engleska ima vrhunske igrače, kvalitetne pojedinačno i momčadski, a nije realno da smo i mi i Englezi u ovoj situaciji na tablici. Nismo pokazali najviše što možemo, ostali smo dužni sami sebi, navijačima i svima koji nas gledaju. Ipak, nakon loše prve utakmice, u drugoj smo pokazali više. Optimist sam."

Susret između Hrvatske i Engleske na rasporedu je u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat.

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!