Košarka

Hrvatska maestralnom trećom četvrtinom slavila protiv Njemačke za kraj

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 24.06.2019.
Hrvatska maestralnom trećom četvrtinom slavila protiv Njemačke za kraj
Foto: FaH

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 15 godina upisala je pobjedu u trećem kolu turnira Ramunas Šiškauskas u Litvi, briljirala je u otvaranju drugog poluvremena i tu je osigurala pobjedu protiv Njemačke...

Hrvatska je reprezentacija u posljednjoj utakmici turnira, nakon poraza od Litve i Turske, zahvaljujući fantastičnoj trećoj četvrtini svladala Njemačku sa 75:60.

Nakon s obje strane prilično plašljive i izjednačene prve četvrtine koju je Hrvatska ipak izvukla za koš razlike (14:12) i druga dionica je krenula u istom tonu te je nakon 15 minuta igre na semaforu stajalo 23:23. Međutim, naši reprezentativci tada staju i pet minuta igre ne daju koš, da bi se na poluvrijeme otišlo s 31:23 u korist njemačkih reprezentativaca.

Što se događalo za velikog odmora u svlačionici nećemo saznati, no na parket je izašla potpuno drugačija hrvatska reprezentacija koja je treću četvrtinu odradila maestralno s rezultatom 33:11 te je posljednja četvrtina iskorištena za održavanje ugodne pobjedničke razlike koja je zvukom sirene stala na 75:60.

I treći je put zaredom najbolji igrač naše reprezentacije bio Luka Krajnović s 33 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok su Marko Vučić i Lovro Prkačin ubacili po deset poena.

U njemačkim redovima Finn Dontgens je ubacio 15 poena uz devet skokova.

Trener reprezentacije i instruktor HKS-a Mladen Erjavec objasnio je što se htjelo postići u ovom ciklusu: "Turnir nam je donio ono što smo i htjeli. Igrali smo protiv tri ekipe koje imaju različit stil igre. U prve dvije utakmice smo igrali dobro prvih 25 minuta i onda počeli padati, dok smo u trećoj odigrali odlično i treću i četvrtu četvrtinu i pobijedili. Turnir nam je poslužio da igrači vide kako treba raditi kroz regionalne i individualne treninge da bi dočekali spremni europsko prvenstvo sljedeće ljeto."

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!