Tenis

Na današnji dan: Nakon 11 sati igre John Isner svladao Nicolasa Mahuta

Petar Jenjić • ponedjeljak, 24.06.2019.
Na današnji dan: Nakon 11 sati igre John Isner svladao Nicolasa Mahuta
Foto: EPA

Na današnji dan 2010. godine završen je meč između Johna Isnera i Nicolasa Mahuta, najduži u teniskoj povijesti, u kojem je do pobjede stigao Amerikanac sa 70:68 u petom setu...

Takav dvoboj definitivno nitko nije mogao očekivati niti u onim najluđim predviđanjima. Bio je to meč prvog kola Wimlbedona između Johna Isnera i Nicolasa Mahuta, po vremenskom trajanju i po broju gemova, najduži u teniskoj povijesti.

Oko 18 sati, 22. lipnja 2010. godine, spomenuta dvojica tenisača izašla su na teren, a meč se nastavio sljedećeg dana oko 15 sati po srednjeeuropskom vremenu. Kako je vrijeme odmicalo, gledatelji su bili sve svjesniji kako na terenu broj 18 svjedoče pisanju teniske povijesti.

Isner je dobio prvi set sa 6:4, a Mahut je uzvratio sa 6:3, 7:6. Američki tenisač dobio je tie-break četvrtog seta pa smo zato gledali peti u kojem tie-breakova nema. Vrijeme je prolazilo, a niti Isner niti Mahut nisu odustajali, čvrsto držeći vlastiti servis.

I nakon drugog dana meč je prekinut zbog mraka, i to kod rezultata 59:59. Već su tada na terenu boravili devet sati i 58 minuta čime je srušen rekord Fabricea Santoroa i Arnauda Clementa s Roland Garrosa 2004. godine kada je trajao šest sati i 33 minute.

Konačno, na današnji dan u 15:43 meč je nastavljen kod rezultata 59:59 u petom setu. Sat i pet minuta kasnije, napokon je bio završen, a više koncentracija na kraju je imao Isner koji je prošao u sljedeće kolo. Posljednji je set trajao osam sati i 11 minuta i imao je 138 gemova (70:68).

Ukupno se igralo 11 sati i pet minuta, Isner je utrpao čak 113 aseva, dok je deset manje imao Mahut. Nakon meča bio je toliko iscrpljen da je jedva završio meč protiv Thiema de Bakkera, poslije kojeg se povukao i s turnira parova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!