Nogomet

Mance: "Dolazak u Osijek predstavlja novo dokazivanje", Jugović: "Dolazim sa željom da napravimo nešto veliko"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 24.06.2019.
Mance: "Dolazak u Osijek predstavlja novo dokazivanje", Jugović: "Dolazim sa željom da napravimo nešto veliko"
Foto: FaH

Na press konferenciji predstavljena su tri pojačanja Osijeka za novu sezonu. Povratnik u redove momčadi Vedran Jugović vjeruje kako momčad ima sve predispozicije da napravi nešto veliko te da se ne bi niti vraćao da tako ne misli...

Osijek je za Antonija Mancea dao 1.3 milijuna eura slovačkom Trenčinu što je rekordna odšteta kluba.

"Nije nimalo lagana zadaća dovesti takvog jednog igrača za kojeg je postojao interes klubova iz jačih i atraktivnijih liga nego je to HNL. Željeli smo ga dovesti prije godinu dana, pa i prošle zime, no u to je vrijeme ipak bilo nemoguće. Sada smo uspjeli, on nam je bio A opcija kada su napadači u pitanju, a nije nevažno ni što ga je posebno želio trener Dino Skender, kazao je Osijekov sportski direktor Alen Petrović.

Mance je potpisao na četiri godine te kazao kako mu je drago što se vratio u Hrvatsku.

"Drago mi je zbog povratka u Hrvatsku, u klub koji je domaćem nogometu uvijek puno značio. Osijek je to potvrdio svojim rezultatima i prošle sezone pa je i kod mene sazrela odluka da se već sada dogovorimo, ne odgađajući ništa. Dolazak u Osijek predstavlja mi novo dokazivanje. I ovdje me čeka Europa, isto tako i vrlo zanimljive utakmice u HNL-u, još i Kup. Zahtjevna je sezona pred nama."

"Nadam se da ću ekipi pomoći, da ćemo doći što dalje u Europi i da ćemo u prvenstvu biti barem drugi", kazao je Ante Majstorović koji je dodao kako je Osijek za njega stepenica više u karijeri i da ga trener trenutno vidi kao stopera.

U klub se vratio Vedran Jugović koji je kazao kako osjeća da sa svojim matičnim klubom ima nekog nedovršenog posla.

"Lijepo se vratiti kući. Imam neki osjećaj da imam neki nedovršeni posao s klubom gdje sam napravio i prve korake. Dolazim kao zreliji i iskusniji igrač, ali ništa manje motiviran. Dolazim sa željom da napravimo nešto veliko i da u to ne vjerujem, ne bih se niti vraćao."

S Ivanom Vargićem preselio je u Rijeku 2013. godine gdje se zadržao sljedeće tri godine, prije nego je otišao u Koreju.

"Bilo je to jedno drugačije vrijeme kada nije bilo previše izbora, bio je u pitanju i Osijekov opstanak. Kada sam počinjao karijeru, nisam mislio da ću obući nečiji drugi dres u HNL-u osim Osijekovog, no dogodilo se drugačije. Lagao bih kada bih rekao da žalim zbog toga. Bilo mi je lijepo, ali ništa se ne može mjeriti s tim da nešto napravite u svom klubu i u svom gradu. Mislim da ima sve predispozicije da napravi nešto veliko", dodao je Jugović koji je kazao kako su očekivanja velika, borba za vrh ljestvice jer je prirodan slijed da klub iz godine u godinu sve više napreduje.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!