Ostali sportovi

Pucar u četvrtfinalu, stop za Gaćinu nakon sedam setova

Sportnet • utorak, 25.06.2019.
Pucar u četvrtfinalu, stop za Gaćinu nakon sedam setova
Foto: Pixsell

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar preskočio je još jednu prepreku te izborio četvrtfinale na Europskim igrama u Minsku. Malo je nedostajalo da imamo i drugog predstavnika u četvrtfinalu, Andrej Gaćina poražen je s 4:3...

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar preskočio je još jednu prepreku te izborio četvrtfinale na Europskim igrama u Minsku. Ovaj je put hrvatski stolnotenisač bio bolji od Grka Gionisa 4:2 (-8, 10, -9, 9, 8, 9).

Njih dvojica su se posljednji put susreli 2017. na Zagreb Openu i tada je iskusni Grk slavio s 4:0. Dvije godine kasnije Pucar je u Minsku pronašao odgovor na igru defenzivnog Gionisa te ušao među osam najboljih.

"Kod 1:1 i 9:5 za mene vidio sam se već kako uzimam i taj set. To mi se događalo mnogo puta tijekom karijere i opet sada u ovom meču. No, uspio sam naučiti nešto iz svojih pogrešaka i nakon što sam izgubio taj treći set nisam izgubio glavu. Ostao sam miran i nastavio s planom. Uspio sam nadoknaditi situacije gdje je Gionis imao prednost i nisam puknuo pod pritiskom. U Fuldi sam igrao protiv lovaca i konačno se isplatilo", istaknuo je Pucar kojem će sljedeći suparnik biti Francuz Lebesson (14.00), europski prvak iz 2016. godine.

U osmini finala Lebesson je s 4:2 izbacio Šveđanina Karlssona. U dosadašnjoj karijeri Pucar nije igrao s ljevorukim Francuzom.

"Pucar igra fantastično ove sezone, bio je u osmini finala Svjetskog prvenstva i svaki put na Pro tourovima je izborio glavni ždrijeb. Bit će to težak meč", kazao je Lebesson.

U slučaju da naš reprezentativac prođe u polufinale čekat će ga bolji iz susreta Nijemca Bolla i Bjelorusa Samsonova.

Andrej Gaćina poražen je od Nuytincka s 4:3 (9, 8, -8, 8, -8, -3, 11). Belgijac je bolje otvorio, poveo 3:1 u setovima, da bi uslijedio ekspresni povratak našeg stolnotenisača.

U sljedeća dva seta slavio je s 11:8 (vodio 10:4) i 11:3. U odlučujućem setu Belgijac je poveo 3:1, Gaćina je okrenuo na 6:4, no Nuytinck je opet poveo i to 10:7. Naš reprezentativac je spasio tri meč lopte, potom još jednu kod 11:10, ali na kraju je Belgijac slavio s 13:11.

hsts.hr

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!