Nogomet

Na današnji dan: Quaresma srušio Hrvatsku i odveo Portugal u četvrtfinale

Petar Jenjić • utorak, 25.06.2019.
Na današnji dan: Quaresma srušio Hrvatsku i odveo Portugal u četvrtfinale
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija na današnji je dan prije tri godine poražena u osmini finala Europskog prvenstva protiv kasnijeg europskog prvaka Portugala...

Na današnji dan Hrvatska je zaključila svoj nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj, u osmini finala protiv Portugala. Hrvatska je tijekom susreta imala tri puta više pokušaja prema golu i čistih prilika te veći posjed lopte, međutim, ništa od toga nije bilo dovoljno.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pretjerano zanimljivu igru, a prvi je udarac prema golu zabilježen tek u 25. minuti. Santos je zatvorio sve prilaze svom golu, dobro skautirajući Hrvatsku koja nije imala prilika niti kroz sredinu, a niti preko bokova.

U drugo su poluvrijeme Vatreni ušli bolje i uspijevali konkretno zaprijetiti dva puta preko Marcela Brozovića, prvi put Brozović glavom nije pogodio, a zatim nakon kornera pucao je iz okreta preko gola. Nakon nešto više od sat vremena igre, Hrvatska je bila jako blizu gola, Darijo Srna ubacio je iz slobodnog udarca, glavom pucao Domagoj Vida, no lopta je otišla pokraj stative.

Kako je vrijeme odmicalo, prilika i pokušaja bilo je sve manje, a ubrzo je sudac odsvirao kraj pa je utakmica otišla u produžetke, vrijeme kada smo vidjeli još pokoju šansu, no vrijeme koje je ipak pripalo portugalskoj reprezentaciji.

U 117. minuti Hrvatska je imala dvije sjajne prilike, prvo je Nikola Kalinić malo zakasnio na ubačaj, a nakon toga je sjajan pokušaj Ivana Perišića glavom obranio Patricio. Nakon toga krenula je portugalska kontra, Renato Sanches proigrao je Cristiana Ronalda, njegov je udarac obranio Subašić, no u sredini je sam ostao Quaresma i skrenuo loptu u gol.

Portugal je tako prošao u četvrtfinale, a Hrvatska zapela u osmini finala. U konačnici Santosovi izabranici nisu iznenadili samo Hrvatsku, već i sve ostale na Europskom prvenstvu koje su uspjeli i osvojiti.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!